Vidi se iz vesolja: Olimpija nujno rabi dva igralca!

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Olimpija je poleti hotela igrati v evropskem pokalu. Pa zanjo tam ni bilo mesta. Pravila so jasna, mesto v EuroCupu si je treba prislužiti. Zmaji si tega niso. Na Uleb so bili malce jezni, a so z naklonjenostjo sprejeli vabilo v ligo prvakov. Drugače povedano: sami so sprejeli igranje na treh frontah. V zakup so vzeli tudi peklenskih 14 tekem v mesecu oktobru. Če bi bili normalni, bi se jim odpeljalo. Lani se je nekako izšlo, letos ne…

Dve poškodbi

Poškodbe so načele zmaje, še predno se je sezona začela. Jan Barbarič je na bolniški, čeprav bi letos moral biti 2. play. Jan Špan ne zmore vse, Američan Talor Battle je takisto poškodovan.

Ne zanima ga povprečje

V ligi prvakov ima Olimpija tri poraze, prihodnji teden jo čaka zahtevno gostovanje v Španiji. Vmes bo treba popraviti vtis v Ligi ABA, ki odpira vrata v Evroligo in EuroCup. Roman Lisac je prišel v Olimpijo. A njega ne zanima povprečje. Iz tega hoče nekaj narediti, šel bo na glavo, da se to zgodi. Lisac bo vrnil Olimpijo v Evroligo,“ nam je pred dvema tednoma dejal Božo Milićević, nekdanji šef Cibone in tudi ex-solastnik Lige ABA. Roman in Božo sta se srečala v Novem mestu.

Bolj odločno

Prav ta Liga ABA je tisto, kamor bi morali zmaji fokusirati svoje moči, predvsem pa ne dovoliti, da se jim dogajajo porazi kot proti Mornarju. Dve zmagi in trije porazi niso tragedija, bo pa treba zmagovati doma. V nedeljo je tu Budućnost z ultramotiviranim Aleksandrom Džikićem. Časa za jok in stok ni, čeprav je trener Gašper Okorn že začel (upravičeno) opozarjati, da je ritem oster. Tako pač je. Verjetno bi se moralo ex-vodstvo Olimpije bolj ostro ali pa bolj preudarno postaviti po robu KZS-ju, ki je terjal, da so vsi v domači ligi od začetka.

Kakorkoli že: Olimpija za normalno nadaljevanje potrebuje dva kakovostna igralca. Kot je dejal danes zjutraj Franci Pavšar v svoji jutranji zgodbi na Valu 202, so se v taboru zmajev vnovič finančno skrbno (razumljivo) lotili sestave ekipe. Ki pa kliče po okrepitvah. Potem tudi trener ne bo imel več izgovorov. Škoda, da Erazem Lorbek ne želi več. Roman Lisac ga je snubil. Očitno bo moral Lisac seči po drugih solucijah.