VIDEO: Zvezda pred polno dvorano boljša od Partizana, Teodosić MVP

Rubrika: Evroliga

Moramo nadaljevati, ne smemo gledati predaleč, samo naslednja tekma. In naša naslednja tekma je čez manj kot 48 ur, proti Cedeviti Olimpiji. Nazadnje, a zelo pomembno, se želim zahvaliti navijačem, da so prišli in podpirali nas. Njihova podpora je bila neverjetna, pomagali so ekipi igrati in bili so naš šesti igralec. Hvala vsem našim navijačem in zelo sem vesel, ker smo jim to zmago podarili,“ je po zmagi v 19. krogu Evrolige povedal Giannis Sfairopoulos, trener Crvene zvezde, ki je bila doma z 88:72 boljša od Partizana. To je bila 8. zmaga rdečebelih v tej sezoni Evrolige, Partizan ostaja pri desetih.

Zvezda je posel naredila že v prvem polčasu, ki ga je dobila za 21 točk – 50:29; v prvih 20 minutah je Partizan izgubil kar devet žog, Zvezda le štiri – temu so rdečebeli dodali 15 podaj in sedem trojk. V nadaljevanju se razmerje moči na parketu ni menjalo – omeniti velja le še zadnji juriš Partizana štiri minute pred koncem, ko je prišel na 68:77. Po minuti odmora svoje priložnosti ni izkoristil, zmaga je ostala doma.

Tekmo je zaznamovala še poškodba novinca Nikole Topića, ki je tekmo začel v prvi peterki, po poškodbi kolena v 3. četrtini ni več prišel na parket.

 

Crvena zvezda je imela šest igralcev, ki so dosegli 10+ točk: Nemanja Nedović 16, Rokas Giedraitis in novinec Freddie Gillespie po 14, Miloš Teodosić 13 (še 7 podaj). Pri gostih je Kevin Punter tekmo sklenil pri 17 točkah.

V soboto se bosta beograjska evroligaša pomerila s Cedevito Olimpijo (v Ljubljani ob 17. uri gostuje Zvezda), Krka odhaja k Partizanu (v soboto ob 18.00).