VIDEO: Vzhajajoče svetovne zvezde boljše od Američanov

Rubrika:

V New Orleansu se je s Tekmo vzhajajočih zvezd začel All-Star vikend Lige NBA. Na parket so v petek tako stopili najboljši mladi igralci v najmočnejši ligi iz celotnega sveta, na koncu pa so zmago nad svojimi nasprotniki iz Združenih držav Amerike slavili igralci ekipe Sveta (150:141).

Tekma igralcev, ki so v ligi prvo ter drugo leto, je osrednji dogodek petkovega uvodnega dne All-Star vikenda. Na delu smo lahko med drugim videli tudi dva igralca iz področja Nekdanje Jugoslavije.

V udarni peterki ekipe Sveta sta tekmo začela Srb Nikola Jokić, ki si kruh služi pri Denver Nuggetsih, ter Hrvat Dario Šarić, ki nosi dres Philadelphia 76ersov. Navdušila sta oba – medtem, ko je Šarić dosegel več točk (17), je Jokić znova prikazal, zakaj velja za enega izmed najbolj vsestranskih igralcev v Ligi NBA. Tekmo je zaključil z 12 točkami, 11 skoki in osmimi podajami.

Pri ekipi Sveta se je s 36 točkami in 11 podajami najbolj izkazal mladi branilec Denverja, Kanadčan Jamal Murray, ki je bil na koncu izbran tudi za najkoristnejšega igralca tekme. Domačin Buddy Hield je vknjižil 28 točk, Latvijec Kristaps Porzingis pa 24 točk in 10 skokov. Za ekipo Združenih držav Amerike je Frank Kaminsky dosegel 33 točk.

https://www.youtube.com/watch?v=BYTI0Wb-GII

Liga NBA, All Star vikend, Tekma vzhajajočih zvezd, 17. 2.:

SVET – Združene države Amerike 150:141
(Murray 36 (11 podaj), Hield 28 (6 skokov), Porzingis 24 (10 skokov), Šarić 17 (5 skokov); Kaminsky 33, Anthony-Towns 24 (11 skokov), Simmons 19, Booker 17 (6 podaj))