VIDEO: Vujačić po Olimpiji pokopal še Krko!

Rubrika: Liga Nova KBM

V zaostali tekmi 1. kola drugega dela Lige Nova KBM so košarkarji Rogaške doma gostili vodilno moštvo po prvem delu tekmovanja, novomeško Krko, ki je priložnost za zmago zapravila z nezbranostjo v zadnjih sekundah rednega dela tekme, v podaljšku pa je sekundo pred koncem podaljška junak z zadeto trojko postal Petar Vujačić.

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA, 1.kolo – Liga za prvaka, 9.3.
ROGAŠKA : KRKA 90:89 (21:21, 15:23, 14:17, 25:24, 15:14)  *po podaljšku
Rogaška: Vujačić 14, Nichols 36, Zupan 5, Gabrovšek 5, Šantelj 5, Igrutinović 15, Blackshear 10.
Krka: Camphor 5, Stipčević 17, Vrabac 12, Barič 12, Škifić 8, Lapornik 19, Vučetić 14, Milovanović 2.

Rogaška je dosegla drugo zmago v drugem delu Lige Nova KBM. Pred petimi dnevi je v Ljubljani ukanila pomlajeno Cedevito Olimpijo, danes pa je po hudem boju in petminutnem podaljšku na kolena položila še novomeško Krko. Domači košarkarji so v zadnjih osmih minutah rednega dela nadoknadili 16 točk primanjkljaja, v končnici podaljška pa je po zadeti trojki zmagovite točke prispeval Petar Vujačić. Domači košarkarji so tekmo odprli s 5:0. Novomeščani so nato strnili svoje vrste in v peti minuti povedli s 14:7, zavoljo slabšega nadaljevanja pa so jih gostitelji štiri minute kasneje ujeli (19:19). Sredi druge četrtine so izbranci gostujočega trenerja Vladimirja Anzulovića uveljavili svoje prednosti in v 15. minuti povedli z 32:24. Po domači minuti odmora se razmerje moči ni spremenilo, Dolenjci so se na veliki odmor odpravili s prednostjo osmih točk (44:36). V začetku druge polovice tekme se izbranci domačega trenerja Damjana Novakovića, ki v nadaljevanju sezone ne bo mogel računati na vsestranskega Malcolma Bernarda – ta je Rogaško Slatino zapustil zaradi finančne ponudbe, ki jo je bilo težko zavrniti – še kljubovali Dolenjcem, v 32. minuti pa je njihov zaostanek znašal 16 točk (50:66). Kazalo je na zanesljivo zmago Novomeščanov, a ni bilo tako. Gostitelji so uprizorili prvovrsten preobrat in na krilih Davida Nicholsa, ki je tri sekunde pred koncem rednega dela izenačil na 75:75, izsilili podaljšek. V petminutnem podaljšku je kazalo na zmago Dolenjcev, ki so minuto in pol pred koncem imeli pet točk prednosti (87:82). A gostitelji so uprizorili nov preobrat, po trojki Vujačića sekundo pred koncem pa so si skočili v objem.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit izredni Nichols, ki je 36 točkam dodal še 13 skokov in štiri podaje, v gostujoči ekipi pa Luka Lapornik z 19 točkami.

Zasedba iz Novega mesta bo v četrtek, 11. marca, gostovala v Podčetrtku, ekipa iz Rogaške Slatine pa bo dva dni kasneje gostila Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.