VIDEO: V Sloveniji zasmehovan, danes blesti v Belgiji

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Luka Rupnik, danes jih ima 26, ima za sabo močno zgodbo. Ko je iz Idrije prišel v Ljubljano k Slovanu, so mu napovedovali velike stvari. Obetal je in kazal, da bo upravičil pričakovanja.

27 točk v New Yorku

Leta 2010 je bil izbran in poslan na t.i. All Star tekmo Jordan Brand Classic, kjer so bili zbrani najboljši mladi, ki so bili rojeni leta 1993. Luka je na svetem parketu v Madison Square Gardnu dosegel 27 točk. „Tedaj je bil ravno moj dan,“ je Luka pred leti  v svojem slogu skromno spomnil na to tekmo v pogovoru za MMC Rtvslo.si.

Rupa, ne pa Rupnik!

Med letoma 2009 in 2012 je bil član Slovana, potem med 2012 in 2016 Olimpije. Pa so se hitro oglasili dušebrižniki in vsevedneži… So rekli, da ne more igrati v Evropi, pa da je za Slovenca predrag. Da nima jajc, da ni kaliber, da je bolj rupa kot pa rupnik. Da mu v Olimpiji itak ni mesto… Pa je šel. Najprej v 2. špansko ligo, da bi ga po parih mesecih odpeljali v Fuenlabrado, kjer je trajal tri leta! V elitni španski ligi!

Poklon, maestro!

Zdaj je v Belgiji, navdušuje v dresu Antwerp Giant. Zmore, zna. Hoče. Hkrati pa je Luka primer in dokaz, da je najtežje biti prerok v domači vasi. Luka, pa srečno dalje! S sedmimi podajami na tekmo je prvi podajalec belgijski lige.