VIDEO: TA MET POKOPAL ZMAJE, 24 SEKUND JIM JE OSTALO

Rubrika: ABA Liga

Košarkarji Cedevite Olimpije so na gostovanju v dvorani Morača v Podgorici proti Budućnosti VOLI prikazali borbeno predstavo in pustili srce na igrišču, nato pa jih je od zmagoslavja ločilo le nekaj točk. Budućnost je po tesni končnici slavila zmago z rezultatom 93:91.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v podgoriški Morači doživeli četrti zaporedni poraz. V 18. kolu regionalne lige je bila od izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca s 93:91 boljša Budućnost VOLI.

Zmaji so se v prvem polčasu odločno zoperstavili svojim tekmecem in večino časa narekovali tempo igre na parketu. Nekoliko so popustili šele v zaključku druge četrtine, to pa se po glavnem odmoru ni poznalo, saj sta ekipi nadaljevali z ogorčenim bojem za zmago. V korist domačinov je presodila zadeta trojka Justina Cobbsa preko rok kapetana Ljubljančanov Jake Blažiča, 25 sekund pred koncem srečanja, po kateri je Budućnost povedla s tremi točkami razlike. Začel se je lov ljubljanskih košarkarjev na zmago, v zaključku pa so bili podgoriški košarkarji natančni s črte prostih metov.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe je bil Zoran Dragić z 20 točkami, v statistiko pa je vpisal valorizacijski indeks 34. Jacob Pullen se je ustavil pri 17 točkah, 16 jih je dosegel Jaka Blažič.

Naslednja preizkušnja Zmaje čaka v sredo ob 19.15 v domačih Stožicah, kamor prihaja turška ekipa Frutti Extra Bursaspor.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Malenkosti odločajo takšne tekme. Naši tekmeci so ob koncu zadeli težek met za tri točke, že prej trojko in dodaten prosti met. To nam na koncu ni dovolilo, da pridemo do zmage. Fantom nimam kaj zameriti. Borili so se celotno tekmo in igrali s prvo energijo. Bilo je nekaj napak, zato moramo našo igro analizirati, a smo na dobri poti.”

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Igrali smo na zelo visoki ravni in bili celotno tekmo enakopraven tekmec, na neki točki tekme celo vodili s šestimi točkami razlike. Na koncu smo napravili nekaj napak, ki so odločile tekmo. Nismo dobro skočili v obrambi, Budućnost je zadela dve trojki preko naših rok, še vedno pa smo bili zraven. Na žalost smo znova izgubili. Pred nami sta dve pomembni domači tekmi, na katerih moramo slaviti zmago.”