VIDEO: Sveti kralj Čančar vabi na obračun z Barco

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

6. januar je dan, ko novorojenca Jezusa obiščejo Boltežar, Miha in Gašper. Gre za krščanski praznik, svojevrstni praznik pa se bo odvijal tudi v Burgosu, kamor v goste k domačemu San Pablo Burgosu prihaja 18-kratni španski državni prvak FC Barcelona Lassa. Na Katalonce je pripravljen tudi Vlatko Čančar.

Koprčan se je San Pablo Burgosu pridružil v zaključku sezone 2017/18, vse od takrat pa predstavlja enega ključnih mož v moštvu, ki si je v lanski sezoni izborilo obstanek med elito, to sezono pa naskakuje preboj v končnico.

Nekdanji košarkar KOŠ Kopra, Petrol Olimpije, LTH Castingsa in Mega Leksa, ki je bil leta 2017 že izbran tudi na NBA draftu (kot 49. so ga izbrali Denver Nuggetsi), predstavlja prvo izbiro trenerja Diega Carbonera na položaju krila. Burgos v letošnji sezoni nastopa izključno v španskem prvenstvu. Čančar je odigral vseh dosedanjih 14 tekem, v povprečju na srečanje odigra 23 minut, v tem času pa dosega po 10,9 točke, 4,2 skoka in 1 podajo.

View this post on Instagram

 

Nuestro gran deseo para este domingo 6 de enero es que nos volvamos a ver en el Coliseum.

A post shared by San Pablo Burgos (@sanpabloburgos) on

San Pablo Burgos po 14 odigranih kolih s 6 zmagami in 8 porazi zaseda trenutno 10. mesto. Dres Burgosa nosi tudi nekdanji Zmaj Deon Thompson, ki v povprečju na tekmo dosega 12,2 točki, 5,5 skoka in 1,3 podaje. Barcelona je z le dvema porazoma na vrhu.

DP Španije, 15. kolo, 6.1.
Gran Canaria – Fuenlabrada (13.00)
San Pablo Burgos – FC Barcelona Lassa (18.00)
Estudiantes – Real Madrid (19.30)

Slovenci v Španiji
Vlatko Čančar (San Pablo Burgos)
Luka Rupnik (Fuenlabrada)
Jaka Blažič (FC Barcelona Lassa)
Klemen Prepelič (Real Madrid)
Anthony Randolph (Real Madrid)
Kevin Pangos (FC Barcelona Lassa)