VIDEO: Sunsi z Rebcem ugnali Alžirce, igral tudi Batina

Rubrika: Liga Nova KBM

Prva tekma Domžalčanov v približno kompletni postavi je minila v visokem ritmu, s še vedno številnimi napakami, a opaznim napredkom glede na prve treninge. Helios Suns so vodili skozi vso srečanje, na koncu pa slavili s 73:67.

Domžalčani so tekmo dobro odprli in z nekaj zadetimi meti hitro povedli ter 1. četrtino dobili z 19:14. Ob polčasu je bila prednost še malenkost višja (40:29), potem pa se je malo zaustavilo. Alžirci so predvsem v zadnjih desetih minutah počasi lovili priključek, a se vseeno niso uspeli toliko približati, da bi lahko ogrozili zmago Heliosa. Končalo se je z zmago Sunsov s 73:67, kar bo lepa popotnica v nadaljnje tekme. S 14 točkami je bil prvi strelec naših Austin Bragg, dve manj je prispeval Matic Rebec.

Gregor Hafnar, trener Helios Sunsov: “Pozna se neuigranost in pa utrujenost nekaterih igralcev. Me pa veseli, da sta pristop in želja na visokem nivoju. Odigrali smo solidno v obrambi in pa nesebično v napadu. Videti je, da ima ekipa velik potencial in v tem trenutku še ogromno rezerv. Sem pa zadovoljen, ker smo na koncu, kljub številnim napakam, uspeli zmagati.”

Naslednjo tekmo Domžalčani igrajo jutri v Stožicah z močno poljsko ekipo Basket Zielona Gora, kjer kot direktor deluje nekdanji odlični slovenski košarkar Walter Jeklin.

Pripravljalna tekma, 5.9.
HELIOS SUNS – Alžirija 73:67 (19:14, 21:15, 21:19, 12:19)
Helios: Vončina 10, Mlakar 2, Korošec 3, Rebec 12, Šantelj 6, Batina 7, Berlič 3, Bragg 14, Upshaw, Hadalin 2, Majok 4, Casey 10