VIDEO: Srečna in spretna zmaga Olimpije

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije je na obračunu tretjega kola Lige ABA v Laktaših po pravem košarkarskem trilerju ugnalo Igokeo. Zmaji so prekinili urok Laktašev in zabeležili zmago s 95:90.

 

Košarkarji Cedevite Olimpije se iz gostovanja pri Igokei vračajo s prvo zmago v zgodovini ljubljanskega kluba v Laktaših. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so na tekmi tretjega kola Lige ABA potrebovali dva podaljška za tretjo zaporedno zmago v regionalnem tekmovanju. Na koncu so se Zmaji veselili uspeha s 95:90. S tem so se še dodatno utrdili na vrhu lestvice, kjer so trenutno skupaj z FMP-jem, Budućnost VOLI, ki je zaenkrat skupaj z Ljubljančani in Beograjčani brez poraza, pa se bo v nedeljo udarila s Koper Primorsko.

Domačini so tekmo začeli zelo dobro in dobesedno leteli po igrišču, malo pred koncem prve četrtine pa je semafor kazal že 27:15 za Igokeo. Toda Zmaji so se hitro otresli začetne nervoze, in še pred koncem prvega polčasa prešli v vodstvo. Po glavnem odmoru smo spremljali izenačeno tekmo, ob koncu rednega dela srečanja pa so Ljubljančani zapravili prednost, Evans je z izrednim metom za tri točke izsili podaljšek, Ryan Boatright pa je zgrešil met za zmago.

Praktično enakemu scenariju smo bili nato priča v prvem podaljšku, ki so ga sicer bolje začeli košarkarji Igokee, se oddaljili na 75:71, toda Zmaji so se z borbeno igro vrnili v tekmo. Boatright je zadel dva od treh prostih metov, po skoku Eda Murića v napadu, pa je nato še Miller-McIntyer prispeval zgolj en prosti met. Domačini so naslednji napad izkoristili, novih dodatnih pet minut igre je zopet izsilil Evans s trojko za 80:80. Ob izteku časa v prvem podaljšku je bil pri oranžno-zelenih nenatančen Miller-McIntyre.

V drugem podaljšku so več zbranosti pokazali košarkarji Cedevite Olimpije. Brez napak sicer ni šlo. Ljubljančani so se najprej uspeli oddaljiti na 88:82, a so se domačini vrnili in izid poravnali na 88:88. Takrat je najprej s trojko, in svojimi edinimi točkami na tekmi, udaril Edo Murić, svoje je dodal še Boatright, delo pa je s prostima metoma za končnih 95:90 dokončal Filip Krušlin.

Motor moštva v Laktaših je bil kapetan Jaka Blažič, ki je obračun z Igokeo zaključil s kar 30 točkami. Boatright je dodal 20 točk in štiri skoke, Miller-McIntyre pa je tekmo sklenil s 16 točkami. Marko Simonović je devetim točkam dodal sedem skokov.

V sredo se Cedevita Olimpija vrača na domači parket Arene Stožice. Ljubljanski košarkarji se bodo na izredno pomembnem dvoboju četrtega kola 7Days EuroCupa udarili s pariškim Nanterrjem 92. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.

LIGA ABA, 3. KOLO

 

ŠD Laktaši (Laktaši, Bosna in Hercegovina), sobota, 19. oktober:
IGOKEA – CEDEVITA OLIMPIJA 90:95* (27:15, 13:24, 14:13, 17:19, 9:9, 10:15)
Cedevita Olimpija: Krušlin 5, Boatright 20 (4 skoki), Krampelj, Hopkins 4, Murić 3 (4 skoki), Mulalić 3, Miller-McIntyre 16, Blažič 30 (6 skokov), Stipanović 2 (4 skoki), Simonović 9 (7 skokov), Zirbes 3.
*Po dveh podaljških.