VIDEO: Spomin na leto 1994 in igre Dušana Hauptmana, v nedeljo vsi v Stožice na poklon Duletu

Rubrika: ABA Liga

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v nedeljo ob 17.00 v Stožicah na obračunu 17. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA pomerili z Budućnostjo VOLI. Dvoboj s podgoriškim kolektivom bo zaznamovala tudi slovesnost med glavnim odmorom, v času katerega bo ljubljanski klub upokojil dres velikana slovenske košarke, Dušana Hauptmana.

Cedevita Olimpija se po dveh zaporednih gostovanjih in porazih v Beogradu in Badaloni vrača na domači parket. V nedeljo ob 17.00 bodo ljubljanski košarkarji v Stožicah na obračunu 17. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA gostili podgoriško Budućnost VOLI, se skušali maščevati za oktobrski poraz v Podgorici ter se hkrati vrniti na zmagovalne tirnice.

Vstopnice za ogled tekme so na voljo na vstopnice.olimpija.com, neposredni televizijski prenos tekme pa bo možno spremljati na Arena Sport Slovenija 1.

Na derbiju kola v regionalni ligi bomo spremljali obračun četrto- in petouvrščenih ekip na lestvici. Cedevita Olimpija ima po 15 odigranih srečanjih na svojem računu 12 zmag, Budućnost pa je odigrala tekmo več in zmagala dve manj, kot ljubljanski kolektiv. Prvi medsebojni obračun med moštvoma je v Morači pripadel domačinom, ki so šele v zadnji četrtini strli odpor Zmajev, ki so se predstavili v oslabljeni zasedbi. Semafor je na koncu kazal 80:74 v korist Budućnosti, za katero sta Phil Booth in Alpha Kaba dosegla po 18 točk. V zeleno-oranžni zasedbi so bili strelsko najbolj učinkoviti Josh Adams (20), Josh Adams (20), Yogi Ferrell (17), Alen Omić (14) in Marko Jeremić (13).

“Budućnost je naš stari rival. Gre za ekipo, ki je dobro pokrita na vseh igralnih položajih, in je sestavljena iz dvanajstih izkušenih igralcev. Mi smo se vrnili domov in imamo nekaj časa za trening. Ne pričakujemo, da se bo kateri od fantov, ki so poškodovani, vrnil na nedeljski tekmi. Od teh, ki so v pogonu, se nihče ni dodatno poškodoval, zato pričakujemo dobro energijo. Napravili bomo vse, da zabeležimo zmago. Vabimo navijače, da se nam pridružijo v dvorani, saj bo nedelja velik dan tudi za celoten klub in za vse nekdanje igralce našega kluba, saj bomo upokojili dres našega kapetana, Dušana Hauptmana. Ob tej priložnosti v dvorano resnično vabimo vse, saj bomo potrebovali pomoč do uspeha, ki si ga vsi želimo, in ki bi nas držal pri vrhu lestvice,” je pred nedeljskim obračunom s podgoriškim moštvom povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac.


Nedeljski košarkarski spektakel v Stožicah bo zaznamovala tudi upokojitev dresa dolgoletnega kapetana ljubljanskega kolektiva, Dušana Hauptmana. Slednjemu se bomo poklonili med glavnim odmorom, zato vse navijače naprošamo, da po zaključku druge četrtine ne zapuščajo svojih sedežev. Dres Zmajev je Hauptman nosil med letoma 1982 in 1998, v tem obdobju pa je osvojil sedem naslovov slovenskega državnega ter šest naslovov slovenskega pokalnega prvaka.

Hauptman je bil kapetan takratne Smelt Olimpije, ki je leta 1994 v Lozani osvojila naslov prvaka Evropskih pokalnih zmagovalcev, obenem pa je bil kapetan moštva, ki je v Fibini Evroligi leta 1997 osvojila tretje mesto. Po osamosvojitvi je Hauptman v evropskih tekmovanjih zaigral na 120 tekmah v dresu Zmajev, skupno pa dosegel 1755 točk, kar je dovolj za povprečje 14,6 točk na tekmo. Ob slavju Smelta Olimpije v Lozani leta 1994, je dosegel 27 točk in bil z Romanom Horvatom najbolj zaslužen za veliko zmago nad Taugresom.

V čast legendarnemu kapetanu se nam bodo v dvorani pridružili tudi člani navijaške skupine Green Dragons, ljubljanski klub pa je vnovič poskrbel za obilo aktivnosti in nove navijaške artikle v spletni in uradni trgovini, ki jo lahko najdete v stoženski dvorani na dan tekme.