VIDEO: Split trenira, na parket tudi Maj Kovačevič

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Včeraj so oživele košarkarske dvorane na Hrvaškem, z delom so začeli v Šibeniku in Splitu. Prav v Dalmaciji v dresu KK Split pa je danes uvodni trening opravil tudi 30-letni Maj Kovačevič, nekdanji košarkar Krke, Zlatoroga in Slovana.

Spet na parketu

„Lepo se je vrniti na parket po mescu in pol. V času korona virusa imeli programe samo za fizično pripravo, zato smo komaj čakali, da se vrnemo na treninge z žogo. Trening je potekal v dveh delih, prvi del izolirano: po en igralec in trener v fitnesu, potem pa parket, kjer sta dva igralca vsak s svojim trenerjem na svoji strani dvorane. Brez fizičnega kontakta,“ je uvodno delo v dvorani in fitnesu opisal Kovačevič.

„Najboljšo košarko smo igrali ravno v trenutku, ko se je zaustavila liga. Zadnja tekma, ki smo jo odigrali, nam je prinesla 2. mesto v rednem delu Lige ABA2,“ se Maj ozre na 11. marec in tesno zmago Splita proti Širokemu, 78:76 je bilo.

Zasluži si Ligo ABA

„Veselili smo se končnice hrvaškega prvenstva in ABA2,“ nadaljuje Maj, ki se zaveda, da še ni potrjeno, da bo Split v novi sezoni igral v Ligi ABA, a je to bolj ali manj dorečeno.-

„Tak klub, kot je Split, si zasluži mesto v Ligi ABA,“ je jasen Maj, ki je v dveh letih spoznal mesto, kjer se počuti dobro, najbolj pa je vesel ljudi na tribunah. Za dodatno dobro razpoloženje pa skrbi še dejstvo, da je Majeva poškodba kolena preteklost!