VIDEO: Se bodo za Dončića ogrele tudi NFL ekipe?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V Dallasu v zadnjem času vse teče kot po maslu. Da je temu tako, ogromno zaslug nosi tudi Luka Dončić, ki jo je tokrat že na prvem obračunu ob povratku po poškodbi zagodel Portlandu. 19-letni Ljubljančan zbral 21 točk in 9 skokov, pravi dve lepotici pa prihranil za sam zaključek dvoboja.

Igral sem Fortnite“, je dejal Luka Dončić, ko so ga novinarji povprašali kaj je delal, ko je izvedel, da je postal novinec meseca. Pravega recepta, kako zaustaviti Luko, niso našli niti košarkarji Portlanda, ki so klonili še 6. na zadnjih 7 tekmah.

Luka je navdušil predvsem ob koncu obračuna, ko je najprej zadel morda najpomembnejšo trojko na srečanju, kasneje pa še s filigransko natančno podajo v slogu najboljših podajalcev ameriške nogometne lige NFL zadolžil soigralca Dennisa Smitha Jr. Obe potezi na spodnjem videoposnetku najdete od 2:43 dalje.

Ljubitelji in ljubiteljice košarke v Dallasu bi si težko želeli boljšega novembra in decembra. Ljubljenci občinstva nizajo zmage kot za stavo, navdušujejo s svojimi predstavami in v izjemni formi odhajajo na gostovanje v New Orleans. Pelikani so tako kot Telički v dosedanjem delu sezone zbrali 12 zmag, a odigrali tudi tri tekme več. Tekma v Smoothie King Centru se bo v četrtek, 6.12., pričela ob 2. uri po našem času.