VIDEO: Sattler, Murić in Čebašek v ritmu nove himne

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Slovenski parašport, šport invalidov, je minuli mesec dobil svojo himno, Ta Tempo je komad, ki ga je pripravil raper Trkaj. Na glasbo, ki v času pandemije ni nikogar pustila ravnodušnega, se je odzval tudi cenjeni in priznani trener za osebno pripravo, svoj čas izvrsten košarkar Davor Sattler. K akciji je povabil še dva MVP-ja: Dina Murića in Jakoba Čebaška, nastal je trening in pol!

Video s treninga:

„Komad ima močno sporočilo, še posebej v obdobju, v katerem smo se znašli, ko smo dejansko odvisni samo od sebe. Vsak od nas se lahko najde v pesmi in dobi neke vrste zagon, da dela dalje ali obrne nov list v življenju. Lahko si slabe volje, lahko pa dvigneš glavo in garaš naprej. Poglej, kaj počnejo parašportniki, kljub temu, da imajo veliko večje težave v življenju, kot pa samoizolacija oz karantena. Razlika je samo ta, da oni to ne vidijo kot težavo, ampak samo izziv, ki jim ga je postavilo življenje. Medtem ko večina ljudi išče izgovore, oni trenirajo in se vsakodnevno spopadajo s stvarmi, ki se nam zdijo samoumevne. Nas pa poleg tega opozarjajo, da samo zdravje ni samoumevna stvar, da je za svoje zdravje potrebno skrbeti ne glede na okoliščine. In ta pogled na svet, ki ga imajo naši parašportniki je dejansko pravi pogled na svet. Če kdo, potem so oni naša motivacija, medtem k „fajtajo“ v bistveno težjih pogojih in nas v športu zastopajo z odliko. Oni so skozi šport našli sebe, našli način kako izraziti sebe in biti v tem uspešen. Reden trening je ključ do uspeha,“ je uvodoma povedal Davor, ki deluje v Cedeviti Olimpiji.

„Ko je težko, greš korak dalje. Razmišljanje mora biti usmerjeno zgolj v napredek. In če kdaj, potem smo sedaj dojeli, kako pomembno je biti aktiven. Trening ali šport je veliko več kot le to; vse skupaj je aktiven življenjski slog, ki je povezan z zdravim odnosom hrane in telesa, ojačan imunski sistem, razmišljanje in psihična stabilnost, dolgoročno zdravje.. imunost na vso sranje s katerim se srečujemo vsak dan. Trening ima domino efekt; ko si enkrat redno aktiven in treniraš, v življenje začneš vključevati več sprehodov in drugih aktivnosti, izbira hrane je primernejša, začneš ceniti počitek, piješ več vode in manj sladkanih pijač, itd. Rok Trkaj hvala za vrhunski komad, motivacija na mestu,“ je dodal Davor in za konec pristavil še tole:

„Dino in Jakob sta MVP-ja v našem košarkarskem prvenstvu, tudi moja kolega, ki sta kljub težavam u življenju pokazala, da največ šteje ko po padcu, ko te vsi odpišejo zopet vstaneš. Trening in trdo delo nas povezuje. Moja želja je bila vključit še enega MVP-ja, ki pa trenutno okreva po operaciji kolena. Drži se, M! Vse skupaj je v objektiv ujel Luka, ki mi redno stoji ob strani in pomaga pri vseh projektih, dober dečko in obvlada svoj posel. Na koncu pa še zahvala vsem parašportnikom, ker enostavno kažete, da je trdo in dosledno delo predpogoj za uspeh. In pa hvala, ker ste motivacija za vse nas!“

VEČ O DAVORJU SATTLERJU PA NA TEM LINKU