VIDEO: Rogaška posredovala posnetek, Nikolič hotel do sodnika

Rubrika: Liga Nova KBM

Košarkarska javnost je danes pozorno spremljala dogajanje okoli Mitje Nikoliča in njegove izključitve. O tem smo poročali dopoldan. Pridobili smo tudi posnetek spornega dogodka. Kot kamere je roko na srce neposrečen, a ob pogledu na Nikoliča se vendarle zdi, sploh ni gledal pod noge, ampak je krenil proti sodniku Kranjcu, ki mu je dosodil osebno napako in se po poti zapletel v Mahkovičeve noge. Sodnik Krejič je menil drugače, to je zapisal tudi v svoji izjavi. Ob tem je zanimivo, da je Krejič to zapisal tako suvereno, če je med njim in dogodkom stal igralec št. 24 (Jure Besedič).

“Po dosojeni moji osebni napaki je gostujoči igralec padel na tla. Ob tem sem se tudi sam spotaknil in se zapletel v noge nasprotnega igralca ter v izogib lastni poškodbi po nerodnosti stopil nasprotniku na nogo. Vse moje nadaljnje početje je bilo v žaru tekmovalne borbenosti. Za vsa moja dejanja po izključitvi, vključno z vrnitvijo na tribuno, se iskreno opravičujem,” je povedal Nikolič.

“Klub pa dodaja naslednje: za igralčeve reakcije po izključitvi se opravičujemo vsem vpletenim, vendar menimo, da do le-teh ne bi prišlo, če ne bi prišlo do predhodne, po našem mnenju neupravičene izključitve igralca. Klub je komisarju lige že posredoval posnetek, v katerem je vidno, zakaj je prišlo do izključitve. Ker v klubu menimo, da je iz posnetka razvidno, da Nikolič nikakor ni namerno pohodil Mahkovica, ki je ležal na tleh in motovilil z nogami, prosimo, da si ustrezno usposobljene strokovne osebe pogledajo posnetek in ugotovijo, če je šlo pri dogodku za namero ali ne. Če povzamem, po našem mnenju ni bilo namere in je bil Nikolič neupravičeno izključen, kot posledica tega pa so bile kasnejše neprimerne in nepotrebne reakcije igralca, ki je, kot je sam opisal, v žaru borbe reagiral neprimerno in se opravičil za svoje reakcije,” so sklenili v KK Rogaška.

Videoposnetek dogodka:

:: Videoposnetka dogodka