VIDEO: Poteza dne v Vitoriji Randolphu; Laso na Prepeliča ni računal

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Prvi tekmovalni dan v Vitoriji se ni odvil po željah Pabla Lasa in njegovih varovancev. Kljub temu, da so večji del tekme bili v prednosti, so na koncu morali priznati premoč CSKA-ju. Če ne drugega, je za potezo dneva z izjemnim zabijanjem poskrbel Anthony Randolph.

Trener kraljevega kluba Pablo Laso v dvanajsterico košarkarjev za polfinalni dvoboj ni uvrstil Klemena Prepeliča, ki je v četrtfinalu prispeval levji delež k zmagi nad grškim Panathinaikosom. Toliko bolj kot kaže španski trener zaupa Anthonyju Randolphu, ki je že v lanski sezoni skupaj z Luko Dončićem Realu prinesel naslov evropskih prvakov.

“Tonček” je na parketu tokrat preživel 23 minut, v tem času pa zbral 12 točk, 5 skokov, 1 pridobljeno žogo in 1 blokado. Med drugim je poskrbel tudi za izjemno potezo, ki jo zagotovo lahko uvrstimo med najboljše poteze v prvem tekmovalnem dnevu v Vitoriji.

V drugem polfinalu je Slovenija poleg Anthonyja Randolpha sicer imela še enega svojega predstavnika. Vlogo glavnega sodnika je namreč upravljal Matej Boltauzer.

Slovenca na zaključnem turnirju
Klemen Prepelič (Real Madrid) – ni bil v ekipi.

Anthony Randolph (Real Madrid) – 23 minut, 12 točk (2/8 za dve, 1/3 za tri, 5/5), 5 skokov (1 v napadu), 1 pridobljena žoga, 1 blokada, 1 prejeta blokada, 2 osebni napaki, 4 izsiljene osebne napake; indeks 12.