VIDEO: Olimpija začela v regiji z zmago

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na otvoritveni tekmi nove tekmovalne sezone Lige ABA na krilih odličnih Marka Simonovića (24 točk) in Codija Millerja-McIntyreja (13 točk, 10 skokov) s 87:63 ugnali Mego Bemax.

Moštvo Cedevite Olimpije je v petek z gostovanjem v Beogradu pri Megi Bemax zaključilo naporen ritem tekem na začetku nove tekmovalne sezone in zabeležilo prvo zmago. Četa glavnega trenerja Slavena Rimca je s 87:63 ugnala mlado beograjsko moštvo na otvoritveni tekmi nove tekmovalne sezone Lige ABA. Zmaji so bili odlično razpoloženi, saj so zadeli kar 15 metov za tri točke, blesteli pa so Codi Miller-McIntyre z dvojnim dvojčkom (13 točk in 10 skokov), Marko Simonović s 24 točkami (6/8 za tri točke) in Filip Krušlin z 12 točkami (4/5 za tri točke).

LIGA ABA, 1. KOLO

Dvorana Športa Ranko Žeravica (Beograd), petek, 4. oktober:
MEGA BEMAX – CEDEVITA OLIMPIJA 63:87 (8:16, 24:25, 17:20, 14:26)
Cedevita Olimpija: Krušlin 12, Boatright 7 (7 skokov), Krampelj, Hopkins 6 (5 skokov), Murić 6 (5 skokov), Mulalić 5, Miller-McIntyre 13 (10 skokov, 5 podaj), Blažič 7 (6 podaj, 5 skokov), Stipanović 7, Zagorac, Simonović 24, Zirbes.

V Dvorani športa Ranka Žeravice so se v petek zvečer zbrala številna znana imena, obiskovalci obračuna v Novem Beogradu pa so bili sprva priča nervoznemu začetku obeh moštev. V uvodnih petih minutah igre sta tako ekipi skupaj zadeli le dva od 14 metov iz igre, kljub temu pa so se v nervozi bolje znašli Ljubljančani, ki so igrali svojo igro, in s polaganjem Codija Millerja-McIntyerja po nekaj minutah druge četrtine prvič povedli z več kot desetimi točkami razlike (22:11).

Toda mlado moštvo Mege Bemax se ni vdalo, pogum jim je vlila trojka Atića, prva za Beograjčane po devetih zgrešenih metih za tri točke, to pa je bil le del delnega izida 16:5, po katerem so beograjski košarkarji še pred koncem druge četrtine izid poravnali na 27:27. To pa Zmajev ni zmedlo, na glavni odmor so s seboj odnesli devet točk naskoka (41:32), poletno igro iz zaključka druge, pa so Ljubljančani prenesli tudi na začetek tretje četrtine.

V tem delu tekme se je razigral Filip Krušlin in zadel kar štiri mete za tri točke, po novi trojki Marka Simonovića pa je prednost Cedevite Olimpije tri minute pred koncem četrtine znašala že 17 točk (59:42). Za tem se Ljubljančani niso več ozirali nazaj, visoko prednost so uspeli zadržati vse do zaključka tekme.

V dresu Mege Bemax je mladi črnogorski košarkar Marko Simonović, ki v Beogradu igra kot posojeni igralec Cedevite Olimpije, v 25 minutah igre dosegel 12 točk in zbral sedem skokov.

V torek se bo moštvo odpravilo v ruski Kazan, in se v sredo na dvoboju drugega kola 7Days EuroCupa pomerilo z Unicsom.