VIDEO: Olimpija (spet) “padla” v končnici

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so na gostovanju v črnogorskem Baru doživeli osmi poraz v tej sezoni Lige ABA. V odločilnih minutah so bili domači košarkarji Mornarja bolj zbrani, na koncu so slavili zmago z 80:75.

Videopovzetek tekme:

Ljubljanski košarkarji tudi po tretjem gostovanju v Baru ostajajo brez zmage na parketu aktualnih črnogorskih državnih prvakov. Moštvo Mornarja je v odločilnih trenutkih tekme pokazalo več zbranosti, domači košarkarji so izkoristili napake in zgrešene mete čete Saše Nikitovića, ki je na koncu izgubila še osmič v tej sezoni v Ligi ABA (75:80).

Košarkarji Petrol Olimpije so v Črni gori znova prikazali borbeno predstavo in bili vse do konca v igri za peto zmago sezone (nazadnje so vodili 72:74, dobro minuto in pol pred koncem!). V zadnjih 80 sekund tekme sta moštvi krenili poravnani na 75:75, zgrešeni met Aleksandra Lazića pa je z zadeto trojko najprej kaznoval Strahinja Mićović, zgrešeno polaganje Jana Špana v naslednjem napadu pa nato še Uroš Luković z zabijanjem za končnih 80:75 v korist domačih košarkarjev. V zadnjih sekundah tekme sta meta za tri točke zgrešila še Roko Badžim in Špan, osmi poraz v sezoni pa je bil tako neizogiben.

Svojo najboljšo predstavo sezone v regionalnem tekmovanju je s 16 točkami in štirimi skoki (valorizacijski indeks 17) prikazal Luka Šamanić, Jan Špan pa je bil s 14 točkami in osmimi podajami blizu dvojnega dvojčka. Dvomestno število točk je dosegel še Mirza Begić, desetim točkam je dodal šest skokov.

Pred Zmaji je zdaj nekajdnevni tekmovalni premor, na domači parket pa se bodo vrnili v soboto, ko jih v Stožicah ob 17.00 čaka obračun s Partizanom NIS. V nedeljo sledi še zadnja tekma koledarskega leta, Ljubljančani se bodo na Polzeli pomerili s Hopsi.

Liga ABA, 12. krog, 23.12.
MORNAR – Petrol Olimpija 80:75 (18:16, 20:22, 25:22, 17:15)
Petrol Olimpija: Jones 8 (4 skoki), Špan 14 (8 podaj), Bubnić 2, Lazić 7 (4 skoki), Šamanić 16 (4 skoki), Lorbek 3, Simonović 2 (4 skoki), Begić 10 (5 skokov), Badžim 7 (6 skokov), Sanon 6, Rebec, Kastrati.