VIDEO: Olimpija razočarala na prvi tekmi v letu 2020

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na dvoboju 14. kola Lige ABA v Stožicah doživeli prvi domači poraz v tej sezoni regionalnega tekmovanja. Igokea je v stoženski lepotici slavila zmago s 85:75.

Moštvo Cedevite Olimpije je v nedeljo v Stožicah doživelo prvi domači poraz v tej sezoni Lige ABA. V 14. kolu regionalnega tekmovanja je bila ekipa Igokee v stoženski lepotici boljša s 85:78. Najboljša strelca v zeleno-oranžnem dresu sta bila Codi Miller-McIntyre z 22 točkami in Jaka Blažič z 19 točkami.

Ljubljanski Zmaji so bili v Stožicah v podrejenem položaju praktično skozi celotno tekmo. Obe moštvi sta na parketu na trenutke delovali raztreseno, v takšni igri pa so se bolje znašli košarkarji Igokee, ki so izkoristili kar 16 izgubljenih žog košarkarjev Cedevite Olimpije, v dresu ekipe iz Laktašev pa je prednjačil nekdanji igralec ljubljanskega kluba, Sava Lešić, ki je tekmo sklenil s 27 točkami in osmimi skoki. Izbrance glavnega trenerja Slavena Rimca je pokopal tudi slab met za tri točke (29,6-odsototno; 8/27), Igokea pa se je tako na koncu veselila zaslužene zmage (85:78).

Nova preizkušnja košarkarje Cedevite Olimpije čaka že v soboto, ko jih čaka gostovanje v Beogradu pri Partizanu NIS. Slednji je skupaj z Budućnostjo VOLI po 14 kolih z 11 zmagami na vrhu lestvice Lige ABA.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Vse zadnje tri tekme, ki smo jih odigrali v Ligi ABA, so bile med seboj zelo podobne. Proti Megi Bemax in Ciboni smo imeli veliko sreče, proti Igokei pa je gostujoče moštvo zabeležilo zasluženo zmago. Že na samem začetku tekme nismo bili pravi. Želeli smo igrati agresivno v obrambi, a 46 točk, ki smo jih prejeli do glavnega odmora je enostavno preveč. Ne smemo jokati. Nekatere stvari zagotovo niso dobre. Motivirani smo zaradi nekaterih stvari, ki morda niso tako pomembne. Dve točki sta dve točki. Pomembno je, da vsi dojamemo, da le z najboljšim možnim pristopom v obrambi in napadu, lahko dosežemo tisto, kar si želimo. Moti me neodgovornost za vsako žogo, tudi mečemo takrat, ko ne bi smeli metati. Kar nekaj stvari je, ki jih moramo popraviti.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Novo koledarsko leto smo začeli s porazom, ki si ga ne bi smeli privoščiti. Tekma z Igokeo je bila za nas zelo pomembna v boju za mesta, ki vodijo v končnico Lige ABA. Takoj po tekmi je težko ugotoviti, kaj vse je šlo narobe, a zagotovo bomo težave našli, in jih popravili. Upam, da bomo naslednji teden v Beogradu prikazali veliko boljšo predstavo.«
Liga ABA, 14. krog, 5.1.
Cedevita Olimpija – IGOKEA 78:85 (28:25, 21:21, 14:19, 15:20)
Cedevita Olimpija: Krušlin 6 (5 skokov), Boatright, Hopkins 4 (10 skokov), Vujačić, Murić 3 (4 skoki), Mulalić 6, Miller-McIntyre 22 (8 skokov, 5 podaj), Blažič 19 (5 skokov), Stipanović 5, Zagorac, Simonović 5, Zirbes 7 (5 skokov).