VIDEO: Nov nesrečen in nespreten poraz Olimpije

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija v novem desetletju ostaja brez zmage. Novo koledarsko leto 2020 so košarkarji ljubljanskega kluba odprli s tremi zaporednimi zmagami, zadnjo so doživeli v soboto v Areni Stožice na dvoboju 16. kola Lige ABA proti Mornarju iz Bara (90:91).

 

Ljubljanski košarkarji so na obračunu 16. kola Lige ABA z Mornarjem iz Bara doživeli še tretji zaporedni poraz. Črnogorski košarkarji so po podaljšku v Areni Stožice slavili tesno zmago z 91:90, Ljubljančani pa navkljub porazu ostajajo v zelo dobrem položaju, da si z dobrimi predstavami v zadnjih kolih zagotovijo svoje mesto v končnici regionalnega tekmovanja.

Po napetih uvodnih štiridesetih minutah so imeli zeleno-oranžni lepo priložnost za zmago že po rednem delu, saj so petnajst sekund pred koncem vodili za tri točke, a je po spretni akciji gostov Derek Needham izsilil podaljšek s trojko za 79:79. Met, ki bi Cedeviti Olimpiji prinesel zmago, je ob zvoku sirene zgrešil Ryan Boatright.

V petminutnem dodatku so gostje hitro prevzeli pobudo in ostali spredaj skoraj celoten podaljšek. Kljub temu je po zgrešenih dveh prostih metih Lancea Harrisa Codi Miller-McIntyre po samostojnem prodoru preko celotnega igrišča prišel do meta, a žal zgrešil in gostje iz Bara so se na koncu veselili zmage z 91:90.

V zasedbi, ki nastopa pod vodstvom glavnega trenerja Slavena Rimca, je bil tokrat najbolj učinkovit prav tragični junak Miller-McIntyre, ki je v svojo statistiko vpisal 23 točk, temu pa dodal še pet skokov in štiri podaje. Mikael Hopkins je dodal 17 točk in devet skokov.

Obračun s črnogorskim moštvom je obeležila tudi vrnitev nekdanjih Zmajev, Mirze Begića in Damirja Markote, ki sta s strani Cedevite Olimpije prejela posebni darili, ter prisotnost otrok Zveze prijateljev mladine, ki že praktično celotno sezono bodrijo ljubljanske košarkarje s tribun, v dar pa so prejeli deset košarkarskih žog, ki bodo prav zagotovo v veliko pomoč pri odkrivanju novih generacij mladih košarkarjev.

V sredo se bodo Zmaji za zaprtimi vrati stoženske male dvorane pomerili z Zabokom, prihodnjo nedeljo ob 18.00 pa jih v Areni Stožice čaka slovenski derbi Lige ABA. Pomerili se bodo namreč s Koper Primorsko.

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Tekmo smo skorajda pripeljali do konca na takšen način, kot smo si to želeli. Enostavno ne vem, zakaj se nam dogaja, kar se nam dogaja. Ne morem reči, da nam popusti osredotočenost, enostavno se žoge odbijejo v napačno smer, tudi tekmeci pa zadenejo takšne mete, da nam nič ne gre na roko. Kljub temu, da je govora o tem, da Mornar Bar velja za slabšo ekipo, pa je črnogorski projekt velika zgodba, in vsak poznavalec košarke to ve. Ne glede na vse, zmaga bi morala ostati doma. Svojo priložnost bomo skušali najti na enem od gostovanj, ki nas še čakajo, saj si vsi želimo vrniti na vrh lestvice, kjer nato želimo tudi ostati.«
LIGA ABA, 16. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), sobota, 18. januar:
CEDEVITA OLIMPIJA – MORNAR BAR 90:91* (23:18, 20:26, 20:19, 16:16, 11:12)
Cedevita Olimpija: Krušlin, Boatright 9, Hopkins 17 (9 skokov), Murić 9 (6 skokov), Mulalić 3, Miller-McIntyre 23 (5 skokov), Blažič 10, Stipanović 8, Zagorac, Simonović 7 (7 skokov), Zirbes 4 (5 skokov).
*Po podaljšku.