VIDEO: Kranjčani tudi s Zulićevo trojko s sredine furiozno skozi Šentjur

Rubrika: Liga Nova KBM

Zadnja tekma 14. kola Lige Nova KBM je bila odigrana v Šentjurju, pete prvenstvene zmage pa so se veselili košarkarji ECE Triglav Kranja. Varovanci Danijela Radosavljevića so s petnajstimi točkami prednosti vodili že ob polčasu, na koncu pa slavili s 63:81.

Alen Zulić ob zaključku 1. polčasa:

Gorenjski košarkarji so dosegli peto zmago v prvem delu državnega prvenstva, drugo na gostujočem igrišču. Po zmagoslavju na Polzeli so obe točki osvojili tudi v Šentjurju. Osmoljenci zadnje tekme kola ostajajo na sredini razpredelnice, na 14 odigranih tekmah imajo polovičen izkupiček (7-7).

Tekma je bila izenačena le v uvodni četrtini, nato pa so v dvorani Hruševec zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Danijela Radosavljevića. V drugi četrtini so pri zaostanku 24:25 naredili delni izid 13:0 in povedli s 37:25, najvišjo prednost v prvi polovici tekme pa dosegli ob odhodu na veliki odmor (43:28).

Gorenjci so imeli v drugem polčasu škarje in platno v svojih rokah, gostitelje so zasenčili v vseh elementih igre in zasluženo zmagali. Največ so vodili za 26 točk (78:52).

Pri Kranjčanih je pet košarkarjev doseglo več kot deset točk, najbolj učinkovit pa je bil Črt Čabrilo s 17 točkami in osmimi podajami. Pri gostiteljih je Nejc Zupan dosegel 20 točk, Abayomi Iyiola pa je 13 točkam dodal še 11 skokov.


Šentjur bo v naslednjem kolu 13. januarja gostoval v Šenčurju, ECE Triglav Kranj pa dva dni kasneje pri ljubljanski Iliriji.