VIDEO: Kar šest policijskih vozil v Šentjur, sodniki ostali v dvorani

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Tekma Šentjur – Zlatorog, šlo je za obračun 5. kroga Lige Nova KMB za obstanek, je dobil še tretji polčas! Najprej so gostje domov odnesli zmago (78:81), potem pa so se v kraju nekaj dlje od načrtovanega zadržali še sodniki Goran Grbić (Ljubljana), Domen Krajnc (Limbuš), Srečko Savić (Ljubljana).

“Nešportno vedenje domače navijaške skupine. Odstranjen vodja navijaške skupine zaradi nešportnega vedenja, prekinitev ob odhodu je trajala 10 minut. Ob izhodu iz dvorane je vodja navijaške skupine nadaljeval z nešportnim in neprimernim vedenjem. Uradna predstavnika obeh ekip v poročilo o tekmi nista zapisala pripomb na organizacijo in izvedbo tekme ter opravljeno delo uradnih oseb. Uradni predstavnik domače ekipe zapisal, da naj bi bil krivec za nešportne reakcije domače navijaške skupine drugi sodnik. Po zaključku tekme uradne osebe poklicale policijo zaradi zagotovitve varnega odhoda iz kraja igranja tekme,” je v poročilo zapisal tehnični komisar Janez Hafner iz Kranja.

Sprva sta prišli dve enoti iz Šentjurja, potem pa še štiri dodatna vozila iz Celja.

Ob tem dodajamo še sklepe vodje tekmovanja:
1. KK ŠENTJUR se zaradi nešportnega navijanja gledalcev kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
2. KK ŠENTJUR se zaradi nešportnega vedenja vodje navijaške skupine, ki je bil odstranjen iz dvorane, kaznuje s kaznijo 400,00 EUR.
3. KK ŠENTJUR se POZIVA, da poskrbi za športno vedenje navijaške ekipe.
 
Na kraju dogodka je bil tudi cenjeni kolega Mitja Knez (TV Celje, Novi tednik), ki nam je prijazno odstopil tudi tale video zapis: