VIDEO + FOTO: Regionalne prvakinje na prvi trening, Sara Garić končala kariero

Rubrika: Ženska košarka

ŽKK Cinkarna Celje je v torek 16. avgusta, v močno okrnjeni zasedbi, začela s pripravami na sezono 2022/2023. Ekipo bo še štirinajsto sezono zapored vodil trener Damir Grgić, v igralskem kadru pa v primerjavi s prejšnjo sezono ne bo bistvenih sprememb. Namesto lanskoletnih tujk Isabele Ramone in Katrine Pardee v klub prihajata Američanka Sara Loomis in Avstralka Taylah Simmons. Sara Garić je na evropskem prvenstvu do 20 let v Sofiji žal obnovila poškodbo kolena in bo zaradi zdravstvenih težav zaključila s svojo kariero. V trenažni proces prve ekipe, ki se bo kompletirala še cel prihodnji mesec, bodo vključene tudi nekatere perspektivne igralke iz klubskega mladinskega pogona.

 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:
“Vesel, da smo se ponovno zbrali in začeli z delom. Kar nekaj časa bo še minilo, da bomo kompletni, a imamo dovolj časa, da se kvalitetno pripravimo na novo sezono. Veseli me, da je slovenski del ekipe ostal praktično nespremenjen v primerjavi z lansko sezono, verjamem tudi, da smo zadeli z obema tujkama. Žal mi je, da je Sara Garić spet utrpela poškodbo kolena in posledično sprejela odločitev o koncu kariere. V Celju imamo v naši dvorani, na atletskem stadionu Kladivarja ter v fitnes centru Top fit odlične pogoje za delo. Kot vselej je osnovni cilj sezone individualni napredek igralk, v rezultatskem smislu pa želimo zadržati primat na domači sceni in čim bolje izkoristiti, kar se nam bo ponudilo na mednarodnem prizorišču.”

Maruša Seničar, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje:
Vesela sem, da ostajam v Celju. Mislim, da smo dekleta že komaj čakala, da se vse skupaj ponovno začne. Zadovoljna sem, da ekipa v veliki meri ostaja nespremenjena kar nam bo olajšalo pripravo na novo sezono in nam pomagalo tudi v novi sezoni. Časa do začetka nove sezone je dovolj in verjamem, da jo bomo pričakale zelo dobro pripravljene.”

Ekipa Cinkarne Celje bo v sezoni 2022/23 branila trojno krono iz lanske sezone (naslov državnih in pokalnih prvakinj ter naslov prvakinj v mednarodni WABA ligi). Novo državno prvenstvo se bo začelo 1. oktobra, v mednarodni WABA ligi pa Celjanke prva tekma čaka 19. oktobra, ko bo v Celju gostovala Vojvodina iz Novega Sada.