VIDEO: FIBA suspendirala sodniško trojko, litovski selektor znorel

Rubrika: Tuje reprezentance

Že pred zadnjim krogom drugega dela prvenstva je jasno, da Litva ne bo napredovala v četrtfinale. Za deželo košarke je to neuspeh, a v litovski izbrani vrsti zaenkrat za to ne prevzemajo vse odgovornosti. Krivi so tudi sodniki, ki jih je FIBA tudi suspendirala!

Selektor Dainius Adomaitis je prepričan, da se jim je krivica zgodila tako na obračunu proti Avstraliji kot tudi proti Francozom. Obe tekmi je Litva izgubila v zaključku srečanja, a ne le po svoji krivdi. “Proti Avstralcem igramo rugby, drugo tekmo ne sme biti niti kontakta. To je je*ena šala,” je dejal Adomaitis na novinarski konferenci po končanem obračunu proti Franciji.

Še zdaj odmeva poteza Rudyja Goberta ob drugem prostem metu Jonasa Valančiunasa, ko je Litovec metal za izenačenje na 76:76. Francoski košarkar se je v trenutku, ko se je žoga odbijala po obroču, dotaknil obroča, kar pomeni, da bi sodniki morali koš Litovca priznati. To se ni zgodilo, Litva se je pričakovano pritožila.

FIBA je po pregledu posnetkov sprejela odločitev, suspendirala sodniško trojko, ki na tem svetovnem prvenstvu ne bo več stopila na parket. A kaj to pomaga Litovcem?

Izjemen govor Litvanca

Litovski selektor je na novinarski konferenci stresel jezo nad sodniki in dejal, da ne spoštujejo košarkarske igre. Takole je dodal: “To ni košarka, to ni sistem. V nogometu imajo var. Ni treba, da ste pametni, le pošteni bodite! Ustavite igro in pojdite pogledat, kaj se je zgodilo. Ti fantje so preživeli vse poletje, dva meseca, brez svojih družin. Zaslužili so točno 0 dolarjev! Zaslužijo si največje spoštovanje, toda nekdo ne spoštuje te igre. To je je*ena šala!