VIDEO: Celjani naleteli na razigrane Škofjeločane

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V minulem vikendu je bilo zanimivo tudi na drugoligaškem parketu. Prvi poraz pod vodstvom trenerja Vladimirja Rizmana so zabeležili Celjani, ki niso našli odgovora na hitro in atraktivno igro Škofjeločanov. Četa Jake Hladnika se je veselila zmage s 85:73.

Spomnimo, Celjani so po slabem uvodu v novo sezono zamenjali trenerja Robija Ribežla. Na klop se je usedel Vladimir Rizman, ki je porazil Portorož in Plamo Pur, ne pa tudi LTH Castingsa. Škofjeločani so v zadnji četrtini povedli že z 22 točkami prednosti (80:58), na koncu pa slavili zmago s 85:73.

Domačini so navdušili z atraktivno igro in mnogimi zabijanji. Izkazal se je predvsem Urban Oman, ki je nad obroča v ŠD Poden poletel kar nekajkrat, 21 točk in 9 skokov pa je zbral Matija Vravnik. Na drugi strani je največ točk (19) zbral Jan Rizman.

Podčetrtčani prvič poraženi

Po odigranem 6. kolu v 2. SKL neporažena ostaja le še Mesarija Prunk Sežana, ki ima tekmo manj, prvi poraz pa so v tem kolu zabeležili Podčetrtčani. Slednji so klonili v Kranju (83:82). Do nove zmage so se prebili še Sežana, Plama Pur, Hrastnik in Parklji.