VIDEO: Blokada Randolpha med najboljšimi v evroligaški sezoni

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Evroligaške sezone je že nekaj časa konec. Do osmega naslova so se prebili košarkarji moskovskega CSKA-ja, tako redni del sezone kot tudi zaključni turnir najboljše četverice pa je z izjemnimi potezami zaznamoval tudi zlati slovenski reprezentant Anthony Randolph.

Leta 2017 je skupaj z Luko Dončičem evropski prvak postal v dresu slovenske izbrane vrste, leto dni kasneje je z mladim slovenskim asom postal evropski klubski prvak z Realom, v letošnji sezoni pa Anthony Randolph Realu sezono reši le še z naslovom v španskem prvenstvu.

Tam blesti tudi zlati reprezentant Slovenije, ki je na prvi polfinalni tekmi proti Valencii zbral kar 24 točk in zabeležil statistični indeks 30. Tako Madridčani kot tudi košarkarji Barcelone v polfinalu že vodijo z 2:0 v zmagah, kar pomeni, da obe moštvi potrebujeta le še eno zmago, da se prebijeta v pričakovani finale.

Najboljši, ko je to najbolj potrebno

A Randolph v letošnji sezoni ni razočaral niti v Evroligi, kjer je Real obstal v polfinalu, pa čeprav je proti CSKA-ju že vodil za 14 točk. Za eno najlepših potez tekme je poskrbel prav 211 centimetrov visoki košarkar, katerega zabijanje so uvrstili med najboljših 5 potez zaključnega turnirja najboljše četverice.

Center, ki je pred Realom nosil še dres Golden State Warriors, New York Knicks, Minnesote Timberwolves, Denver Nuggets in Lokomotiv Kubana, se je izkazal tudi v rednem delu tekmovanja. Takrat je v povprečju na tekmo zbral 12,9 točke, 4,4 skoka in 1 podajo. Prispeval je tudi nemalo blokad, ena izmed teh pa se je znašla tudi med najboljšimi 10 v sezoni.