VIDEO: 5 najboljših potez finala in potok solz šampiona Itoudisa

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Sezona 2018/2019 se je v Evroligi zaključila z osmim zmagoslavjem moskovskega CSKA-ja. Tvorca velikega uspeha ruskega velikana Dimitrisa Itoudisa so po končanem srečanju povsem preplavila čustva, še posebej, ko je pristal v objemu predsednika Andreyja Vatutina.

V 21. stoletju je eno izmed mest na zaključnem turnirju že v navadi rezervirano za CSKA. In to ne na način, da bi Moskovčani bili kakorkoli privilegirani. “Rdeča vojska” že vsa ta leta deluje izjemno usklajeno od sezone 2000/01 naprej pa se je le dvakrat zgodilo, da ji ni uspelo priti na Final Four.

Mnogokrat jim je na poti do tja pomagal Matjaž Smodiš, ki je z Moskovčani dvakrat postal tudi evropski prvak, enkrat pa je izjemno pomembno vlogo v dresu CSKA-ja na poti do zaključnega turnirja odigral tudi Erazem Lorbek, ki je bil leta 2009 kot košarkar CSKA-ja uvrščen v drugo najboljšo peterko Evrolige.

Tvorec novodobnega CSKA-ja je Dimitris Itoudis, ki je v Vitorii Moskovčane drugič popeljal do naslova evropskih prvakov, je po končani tekmi pristal v objemu predsednika kluba Andreyja Vatutina in izlil solze sreče in ponosa. Še kako ponosen je bil prav predsednik, ki je to v objemu dal vedeti tudi Itoudisu.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate še 5 najboljših potez finalnega obračuna. Najboljša akcija je pripadla nesojenemu slovenskemu reprezetantu Bryantu Dunstonu.