Vesel, ker bo član Cedevite Olimpije

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo prihodnjo sezono na položajih organizatorja igre in branilca močnejši za ameriškega košarkarja, Kendricka Perryja.

 

KK Cedevita Olimpija je začel s sestavo moštva za prihajajočo tekmovalno sezono 2020/21. Prva okrepitev ljubljanskega moštva je izjemni branilec iz Združenih držav Amerike, Kendrick Perry. Slovenski košarkarski navdušenci so imeli v minuli sezoni Perryja priložnost spremljati v dresu beograjske Mege Bemax, pred tem pa je nosil dres Metropolitansev iz Pariza. Perry bo v Zmajevem gnezdu nastopal v sezoni 2020/21.

V sezoni 2019/20 je bil Kendrick Perry s povprečjem 18,5 točke na tekmo prvi strelec Lige ABA, za Mego Bemax pa je zaigral na desetih tekmah rednega dela sezone. Na teh desetih obračunih je Perry enkrat uspel preseči mejo 30 točk (v 15. kolu proti Crveni zvezdi mts; 31 točk), še trikrat pa je presegel mejo 20 točk. K svojemu točkovnemu izkupičku je dodajal še 6,2 asistence in 3,7 skoke na obračun.

Na košarkarski zemljevid se je Perry postavil po tem, ko je štiri leta preživel na kolidžu Youngstown State, in po tem, ko leta 2014 ni bil izbran na naboru Lige NBA, se je za čas poletne Lige NBA pridružil Orlando Magic. Sezono 2014/15 je začel kot član Sydney Kings, sklenil pa v dresu moštva Iowa Energy v razvojni Ligi NBA. Sledile so sezone, ki jih je preživel v dresih Kormenda, Karpoš Sokolov, Szolnoki Olaja in Nižnega Novgoroda. Leto 2019 je začel v Parizu, in se 18. decembra preselil k Megi Bemax.

Kendrick Perry
Datum in kraj rojstva: 23. december 1992, Ocoee (Florida, ZDA)
Višina: 183 cm
Igralni položaj: organizator igre/branilec
Kariera: Sydney Kings (Avstralija; 2014-15), Iowa Energy (ZDA; 2015), Kormend (Madžarska; 2015-16), Karpoš Sokoli (Severna Makedonija; 2016-17), Szolnoki Olaj (Madžarska; 2017-18), Nižni Novgorod (Rusija; 2018-19), Metropolitans 92 (Francija; 2019), Mega Bemax (Srbija; 2019-20), Cedevita Olimpija (2020).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Zadovoljni smo, da se je našemu moštvu pridružil Kendrick Perry, ki se povsem vklaplja v sistem igre, ki ga goji naš glavni trener Jurica Golemac. Perry je v minuli sezoni blestel v dresu Mege Bemax, izkušnje pa je že pred tem pridobival v številnih klubih na Stari celini. Z dodatkom Perryja naši ekipi se počasi začenja izoblikovati moštvo Cedevite Olimpije, ki ga bomo lahko na parketu spremljali v prihajajoči tekmovalni sezoni, hkrati pa vsi skupaj nestrpno pričakujemo dan, ko se bo Kendrick predstavil ljubljanskim navijačem na stoženskem parketu.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zelo srečni smo, da smo uspeli v Cedevito Olimpijo pripeljati kvalitetnega igralca z dobrim karakterjem, ki želi napredovati iz dneva v dan, in ima enak cilj, kot celoten ljubljanski klub. Kendrick Perry je igralec, ki si enostavno želi biti boljši vsak trening znova, in ima tisto pravo zmagovalno mentaliteto. Takšnega igralca smo iskali kar nekaj časa. Prepričani smo, da smo našli košarkarja, ki je prava rešitev za naše moštvo na zelo občutljivem igralnem položaju. Komaj čakamo, da se nam Perry pridruži na treningih, in da ga bomo lahko videli v dresu Zmajev.«

Kendrick Perry, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo vesel sem, da sem postal del Cedevite Olimpije, in da bom lahko klubu in celotni organizaciji pomagal po svojih najboljših močeh. Veseli me tudi dejstvo, da sem povsem zdrav in pripravljen na nove preizkušnje, ki jih prinašata tekmovanji v Ligi ABA in v evropskem prostoru v prihajajoči tekmovalni sezoni.«