Veliko priznanje za slovensko košarko – Kunc na WSU!

Rubrika: NCAA

Slovenski mladinski reprezentant Aljaž Kunc po zaključku srednje šole, ki jo obiskuje na Floridi, odhaja na Washington State University. WSU Cougars igrajo v konferenci Pacific 12, ki je ena najprestižnejših konferenc v Lige NCCA 1. divizije.

Hotel ga je Kent

V konferenci bo meril moči proti ekipam kot so UCLA, Arizona, USC, Oregon. Od virov iz univerze bo imel Aljaž že v prvi sezoni pomembno vlogo pri izjemno priznanemu trenerju Ernie Kentu. 205 cm visok igralec bo igral na pozicijah branilca in nizkega krila. Za Aljaža so pokazale interes tudi univerze Purdeu, Georgetown, SMU, West Virginia.

Priložnost že v prvi sezoni

Vendar pa je prevladala izjemna želja trenerja Kenta, da ga pripelje v WSU program in mu da priložnost že prvo leto. Za Cougarse sta igrala tudi slovenski košarkarski publiki poznan igralec Aron Baynes, ki je igral za Union Olimpijo in član Golden State Warriorsev in nosilec dveh prstanov, Klay Thompson.  V WSU košarkarskem programu bo imel izjemne pogoje za košarkarski razvoj in študij.  Cougarsi domače tekme igrajo v Beasley Coliseumu, ki prejme 11.500 gledalcev.

Aljaž je pred odhodom v ZDA igral za KK Janče.