Velika zmaga Olimpije v Beogradu!

Rubrika: ABA Liga

Košarkarji Cedevite Olimpije so se vrnili v zmagovalne tirnice. V 11. kolu regionalnega tekmovanja so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca s 96:89 slavili zmago nad beograjskim Partizanom.

Ljubljanski košarkarji so se po sredinem tesnem porazu v 7DAYS EuroCupu hitro pobrali in vtis popravili že na obračunu v Beogradu. Na zahtevnem gostovanju so košarkarji Cedevite Olimpije premagali košarkarje iz srbske prestolnice in tako prišli do šeste zmage v regionalni ligi.

Obračun v Beogradu je bil zelo izenačen. Po prvih desetih minutah so košarkarji Partizana vodili z minimalno prednostjo (27:26), ob odmoru pa je bil rezultat poravnan na 49:49. Po tretji četrtini so Zmaji vodili za tri točke in tako je o zmagovalcu odločal zadnji del srečanja. Ljubljančani so pet minut pred koncem povedli za deset točk, v nadaljevanju pa tekmecem niso več pustili, da se jim približajo. Zeleno-oranžni so z izjemno napadalno predstavo, v vsaki četrtini so namreč presegli mejo 20 doseženih točk, prišli do pomembne zmage v Srbiji. Semafor je na koncu kazal 96:89 v korist ljubljanske zasedbe.

Strelsko najbolj učinkovita Zmaja sta bila Jacob Pullen in Jaka Blažič s po 19 točkami, preko deset točk pa so dosegli še Yogi Ferrel (15), Edo Murić (14) in Marko Radovanović (12).

Zeleno-oranžne nova preizkušnja čaka v sredo ob 20.00. V sedmem kolu evropskega tekmovanja bodo gostovali pri ekipi Umana Reyer Venice.

IZJAVE PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke fantom za odlično agresivno predstavo. Vsi skupaj smo igrali in garali. To je ekipna zmaga. Partizana ne moreš premagati v Beogradu, če vsi košarkarji niso na enaki ravni. Smo na dobri poti, a še vedno ne smemo leteti. Ostati moramo na realnih tleh.”

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Pričakovali smo zahtevno tekmo z vročim vzdušjem v Beogradu. Na to smo se dobro pripravili. V zadnjih tednih smo bili kar nekajkrat razočarani. Na tej tekmi smo želeli zmagati. Borili smo se od začetka do konca, nadzorovali smo tekmo in dobili končnico. Na tej zmagi bomo gradili. Imamo pravo ekipi in v tej sezoni lahko naredimo še kaj več.”

Jacob Pullen, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“Za nami je dobra tekma, saj smo igrali kot ekipa. Takšne zmage lahko dosežeš takrat, ko se boriš vseh 40 minut. Na zadnji tekmi smo tesno izgubili. Vedeli smo, da lahko igramo bolje, predvsem kot ekipa. Tokrat smo v vseh pogledih igrali eden za drugega.”