Velić nahvalil Krko, ki gre v Zagreb po zmago

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Krka danes ob 21. uri igra tekmo 21. kroga Lige ABA, Dolenjci so v Zagrebu pri Ciboni. Z zmago bi Novomeščani naredili še korak bližje obstanku v regionalni ligi.

Liga ABA, 21. krog, 9.3.
Zadar – Crvena zvezda (17.00)
Partizan – Igokea (19.00)
Cibona – Krka (21.00)

10.3.
Petrol Olimpija – Cedevita (17.00)
Mornar – FMP (19.00)

11.3.
Mega Bemax – Budućnost (18.00)

Prva medsebojna tekma je pripadla Ciboni, 90:100 je bilo, varovanci Simona Petrova pa so povsem popustili v sklepnih minutah zadnje četrtine (18:29) in dovolili gostom, da odnesejo dve točki iz mesta v objemu Krke.

Dva kroga pred koncem ima Krka šest zmag in 14 porazov, Cibona ima razmerje 8:12. Ob idealnem razpletu za krkaše lahko celo z dovolj visoko današnjo zmago (in uspehu proti Olimpiji) in ob dveh porazih Zagrebčanov prehitijo Cibono. A najprej bo treba kaj pokazati že nocoj!

Nekorektno do Krke

„Precej nekorektno je bilo do Krke, da jo že od začetka lige mečejo v 2. Ligo ABA. Pa to je ekipa, ki ima kvaliteto in večji proračun kot mi. V zadnjih petih tekmah so dvignili nivo igre, dobili so tudi Cedevito in Zadar. Z vrnitvijo Marka Jošila in prihodom Dominika Mavre imajo vsaj štiri igrače, ki lahko igrajo z žogo, saj so tu še Domen Bratož, Luka Lapornik, Paolo Marinelli. Dovolj sem jih nahvalil. Mi igramo doma, merili smo se še z boljšimi ekipami in jih uspeli premagati. Pričakujem, da bodo igralci fokusirani, zbrani in da pridemo do pomembne zmage za nas. Ob zmagi proti Krki se lahko nadejamo celo 6. mesta!“ pristavi Ivan Velić, trener Cibone. Velić je bil trener Krke v sezoni 2015/2016.

Recept za zmago

“Zmaga v zadnjem krogu proti Olimpiji nas bi rešila neposrednega izpada iz lige, zmaga proti Ciboni pa bi lahko pomenila, celo, da bi se izognili baražu za obstanek. Zato nameravamo dobiti obe tekmi. Cibona nas je premagala doma v enakovredni tekmi. saj je bilo minuto in pol pred koncem izenačeno, potem pa so nas v končnici povsem »razbili«. V zadnji tekmi proti Cedeviti smo prikazali verjetno najboljšo predstavo sezone in če prikažemo v Zagrebu vsaj nekaj podobnega, si lahko obetamo uspeh,“ samozavesti Petrovu ne mankja. Z njo je okužil tudi slačilnico.

“Kot sem napovedal že pred tekmo s Cedevito – če zaigramo tako kot znamo, lahko premagamo vsakega. Zaradi tega se gostovanja v Zagrebu ne bojimo. Zavedamo se, da bi z zmago naredili pomemben korak proti obstanku v ligi, a dokončni korak nas vseeno čaka čez teden dni proti Olimpiji. Čeprav je po eni strani to zagotovo pritisk, pa je po drugi strani tudi dobra preizkušnja za vse nas, da pokažemo, česa smo dejansko zmožni,“ pove Miha Škedelj.