Večer NBA brez slovenske zmage

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Na parketu v Orlandu so bile v noči na petek vse ‘slovenske’ ekipe, nobena pa ni uspela zmagati. Dallas je doživel še tretji poraz v sezoni s strani LA Clippers, Miami je brez Gorana Dragića in Jimmyja Butlerja izgubil proti Milwaukeeju, Denver pa (tudi še vedno brez Čančarja) proti Portlandu.

Luka Dončić je ob porazu dosegel 29 točk, 6 podaj in 3 skoke, Porzingis je dodal še točko več, toda Dallasu znova ni uspelo streti oreha imenovanega LA Clippers. To bo po porazu Denverja verjetno tudi dvoboj v prvem krogu končnice, kar lahko navijače Dallasa še posebej skrbi.

Doc Rivers je po tekmi dejal, da so ‘morali vsi igralci v ekipi pokrivati Luko Dončića,’ kar je še en dokaz več, kako se že zdaj ekipe pripravljajo na Luko, v končnici pa se bo to še stopnjevalo.

Dallas je bil v igri za zmago do sredine zadnje četrtine, ko je bil rezultat še zadnjič izenačen, nato pa so igralci iz Los Angelesa stopili na plin in na krilih Leonarda (29 točk) in Georga (24) ter tudi izjemno razigranega Zubca (21 točk, zadel vseh 10 metov iz igre) na koncu relativno lahko zmagali.

Milwaukee je z zmago nad Miamijem potrdil prvo mesto na vzhodu še pred koncem rednega dela. Miami je odigral v prvem polčasu za njih v letošnji sezoni značilno tekmo – s kombinatorno in hitro igro ter meti za tri točke so povsem nadigrali tekmeca in že do polčasa dosegli 70 točk. V drugem polčasu pa se je občutil izostanek Butlerja in Dragića in na koncu je Milwaukee po tem, ko je za 20 točk dobil zadnjo četrtino, prepričljivo slavil. Giannis in Middleton sta vsak dosegla po 33 točk.

Portland nadaljuje z odličnimi predstavami in postaja glavni kandidat za preostalo mesto v končnici. Lillard je dosegel 45 točk, na drugi strani je bil ponovno najboljši Kevin Porter Jr., dosegel je 27 točk.

Sacramento je zadal izjemno boleč poraz New Orleansu v boju za konč nico, predvsem po zaslugi Bogdanovića, ki je dosegel 35 točk, na drugi strani Ingram in Williamson 24.

Tudi Houston nadaljuje z odličnimi igrami. Tokrat je bil boljši od LA Lakersov, ki so igrali brez LeBrona Jamesa, na drugi strani pa je Houston, Harden je dosegel 39 točk, igral brez Westbrooka.

Liga NBA, 6.8.:

MILWAUKEE – MIAMI 130:116

DALLAS – LA CLIPPERS 111:126

PHOENIX – INDIANA 114:99

SACRAMENTO – NEW ORLEANS 140:125

DENVER – PORTLAND 115:125

HOUSTON – LA LAKERS 113:97