Valencia danes že do naslova in evroligaške vstopnice?

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Druga finalna tekma in morda že tudi zadnja. Valencia bo danes v Berlinu lovila zmago, s katero bi si že priigrala naslov v EuroCupu in s tem tudi evroligaško vstopnico za prihajajočo sezono, domačini pa bodo naredili vse, da se še enkrat vrnejo v Valencio.

V sezonah 2002/03, 2009/10 in 2013/14 je Valencia že dvignila zmagovalno lovoriko v EuroCupu, zdaj pa so Španci le še korak oddaljeni, da jim to uspe še četrtič. “Pripravljeni moramo biti na to, da lahko igramo ali dve ali tri tekme. Ne glede na to, kakšen bo končni rezultat, moramo dati vse od sebe, ker če tokrat nasprotnikom uspe in mi ne zmagamo, bomo še vedno v boljšem položaju za zmago na 3. obračunu,” je pred tekmo v Berlinu spregovoril trener Valencie Jaume Ponsarnau.

Berlinčani so na prvi tekmi nekajkrat opozorili nase, a na koncu vseeno klonili s kar 14 točkami razlike. V kolikor bodo želeli tokrat premagati Valencio, bodo v prvi vrsti morali najti recept, kako zaustaviti Willa in Matta Thomasa.

Se bo odprlo dodatno prosto mesto za Evroligo?

To, da naslov v EuroCupu zagotavlja neposreden preboj v Evroligo, je jasno, prav tako tudi to, da se najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje s prihodnjo sezono z 16 širi na 18 ekip. A potrebno je vedeti še nekaj. Eno izmed mest naj bi zasedla tudi najvišje uvrščena ekipa španskega državnega prvenstva (tu se ne šteje Reala, Barcelone in Baskonie, ki imajo mesto že zagotovljeno z A licenco), a to ne bo obveljalo v kolikor po naslovu v EuroCupu poseže Valencia. To pomeni, da se bo nato sprostilo eno izmed mest. V tem primeru bo Evroliga po vsej verjetnosti določila klub, ki bo prejel posebno povabilo organizatorja.

EuroCup, finale, 2. tekma, 12.4.
ALBA – Valencia (20.00) [0:1*]

* – skupni rezultat v zmagah; ekipi v finalu igrata na dve dobljeni tekmi; morebitna tretja bo na sporedu v ponedeljek, 15. aprila v Valencii.