V zaostali tekmi 5. kola 1.SKL za ženske ponovna zmaga Jasmin sport Ledite

Rubrika: Ženska košarka

V zaostali tekmi 5. kola 1.SKL za ženske so igralke Maribora gostovale v Domžalah. Tudi v drugi tekmi med istima nasprotnikoma v štirih dnevih so bile boljše igralke Jasmina sport Ledite. V četrtek in soboto bodo odigrane tekme 13. kola.

1.SKL (Ž), 5. krog, 15.12.
JASMIN SPORT LEDITA : MARIBOR 78:58 (18:13, 15:21, 15:12, 30:12)

V Domžalah sta se v sklopu 5. kola na zaostali tekmi srečali ekipi Jasmina sport Ledite in Maribora, ki sta tako v štirih dneh odigrali že drugo tekmo med sabo. V tekmi 11. decembra, ki je bila odigrana v sklopu 12. kola 1.SKL za ženske, so bile Domžalčanke uspešnejše, Mariborčankam pa se tokrat domači ekipi ni uspelo oddolžiti za poraz v petek.

V prvem polčasu sta bili ekipi tako, kot v prvi tekmi štiri dni nazaj, zelo izenačeni. Mariborčanke so v drugi četrtini odigrale zelo dobro in na polčas celo odšle z minimalno prednostjo. Tudi v tretji četrtini sta bili ekipi poravnani in obetal se je zelo napet zaključek tekme. V četrti četrtini pa je sledila napadalna eksplozija Domžalčank, ki so v tem delu igre dosegle celo 30 točk, Mariborčanke pa temu preprosto niso mogle več slediti. Ekipi sta bili v marsikaterem segmentu košarkarske igre statistično poravnani, ne glede na končno razliko v korist domačink. Vendar pa so Domžalčanke absolutno prevladovale v bitki pod košema saj so imele več kot dvakrat(!!) več skokov kot Mariborčanke (65:32). Prav tako so Štajerke zgrešile kar 13 prostih metov in skupaj z dejstvom, da so domače igralke od 32. do 38. minute naredile delni izid 18:4, je bil poraz gostij na koncu neizbežen.

Pri Domžalčankah je bila standardno najboljša strelka Urša Žibert, ki je dosegla 25 točk, Lara Kozina Bubnič pa je 18 točkam dodala tudi 13 skokov. Pri ekipi Maribora sta bili najboljši strelki Merisa Dautović, ki je dosegla 23 točk in uspešno skočila enajstkrat, Tiana Meglič Šteharnik pa je prispevala 11 točk.

Igralke Jasmina sport Ledite bodo naslednjo tekmo igrale 19. decembra, ko bodo gostovale v Grosuplju, Mariborčanke pa bodo 17. decembra potovale v Celje, k vodilnemu moštvu 1.SKL za ženske, Cinkarni Celje.