V Zagrebu spopad prvakov, Primorci nad Zvezdo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Pred začetkom ligaških tekmovanj košarkarje Koper Primorske čaka še drugi superpokalni nastop na začetku nove sezone. Potem ko so prejšnji torek osvojili slovenskega, se bodo tokrat v Zagrebu merili na regionalnem. V četrtfinalu se bodo ta četrtek ob 20. uri v Košarkarskem centru Dražena Petrovića pomerili z beograjsko Crveno zvezdo mts.

Na tretji izvedbi omenjenega tekmovanja, ki služi kot uvertura v novo sezono regionalne Lige ABA, bo prvič v svoji zgodovini nastopilo tudi moštvo iz Kopra. Slednje je v minuli sezoni pokorilo drugoligaško konkurenco in bo v novi sezoni tako nastopalo med regionalno elito. Vodstvo slednje je kot nagrado za doseženo Koper Primorski dodelilo posebno vabilo na letošnji regionalni Superpokal.

Poleg slovenskih prvakov se bo v hrvaški prestolnici za lovoriko borila še najboljša šesterica minule sezone prve Lige ABA (Crvena zvezda mts, Budućnost, Cedevita Olimpija, Partizan NIS, FMP, Mega Bemax) ter zagrebška Cibona kot gostiteljica tekmovanja. Prva četrtfinalna para (Partizan NIS : Mega Bemax in Crvena zvezda mts : Koper Primorska) se bosta pomerila v četrtek, druga (Cedevita Olimpija : FMP in Budućnost : Cibona) pa v petek. V soboto sledi polfinale, veliki finale bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri.

Na prvem nastopu med velikani z nekdanje skupne države koprsko moštvo čaka že omenjeni obračun s Crveno zvezdo. O kakovosti beograjskega moštva ni potrebno izgubljati besed. Klub, ki je v minuli sezoni osvojil prvo Ligo ABA in si s tem zagotovil vozovnico v elitno evropsko tekmovanje Evroligo, je med poletjem v svoje vrste pripeljal kar nekaj zvenečih in izkušenih okrepitev, ki imajo izkušnje tako z igranjem na najvišji evropski ravni kot v severnoameriški poklicni Ligi NBA. Govora je o Američanih Derricku BrownuCharlesu JenkinsuJamesu Gistu in Lorenzu Brownu ter tudi o Ognjenu Kuzmiću. Slednji sicer v četrtek ne bo zaigral, saj po hudi poletni prometni nesreči počasi, a vztrajno kuje svoj povratek na košarkarski parket.

Kljub zasedbi zvenečih imen koprsko moštvo pred obračunom ne meče puške v koruzo, pač pa se želi na njem predstaviti v najboljši možni luči. Trener Jurica Golemac je dan pred tekmo v Zagrebu stopil pred predstavnike medijev ter razkril svoje želje in cilje na četrtfinalnem obračunu, kamor se ekipa Koper Primorska podaja v polni postavi, saj težav s poškodbami nima.

Spremljanje tekme preko malih zaslonov v Sloveniji žal ne bo mogoče. Na shemah po večini držav nekdanje skupne države – na spletu je moč najti tudi nekaj neuradnih spletnih prenosov – jo bo prenašala Arena Sport, lastnica vseh TV pravic.

Za obe ekipi bo to prva izmed dveh medsebojnih tekem v izredno kratkem času. Crvena zvezda mts in Koper Primorska bosta namreč tekmici tudi 10 dni kasneje v 1. kolu nove sezone Lige ABA.

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Izjemno smo veseli, da smo bili povabljeni na Superpokal Lige ABA, na katerem bomo lahko nastopali ob boku najboljših ekip v regiji. Pokazati si želimo, da smo ne le simpatičen, pač pa tudi resen in ambiciozen klub. V regiji želimo biti konkurenčni vsem tekmecem, nikomur ne bomo priznali, da je boljši brez borbe na parketu. Za našo ekipo bo četrtfinalna tekma dober preizkus, saj bomo videli, kako blizu smo aktualnemu prvaku in evroligašu Crveni zvezdi. Ta premore izredno kakovostno in izkušeno ekipo, ki je zelo dobro vodena. Komaj čakamo, da se Superpokal začne. S fanti smo se pripravljali z veliko vnemo, težav s poškodbami nimamo.”

Alen Hodžić, kapetan Koper Primorske:
“Za celotno ekipo in klub bo nastop na letošnjem Superpokalu Lige ABA velika čast. S fanti smo komaj čakali prvo srečanje z ostalimi člani elitne regionalne lige. Na obračun s Crveno zvezdo se podajamo dobro pripravljeni. Tudi na to tekmo se ne podajamo z željo po zmagi, bomo pa videli, kako se bo ta razpleta. Vse navijače vabim, da nas v Zagrebu podprejo v čim večjem številu.”

SUPERPOKAL LIGE ABA:

četrtfinale, 26.9.
Partizan – Mega (17.00)
Crvena zvezda – Koper Primorska (20.00)

27.9.
Cedevita Olimpija – FMP (17.00)
Budućnost – Cibona (20.30)