V vnaprej odigrani tekmi 8. kola 1.SKL za ženske vrnitev Cinkarne Celja na zmagovalne tirnice

Rubrika: Ženska košarka

V vnaprej odigrani tekmi 8. kola 1.SKL za ženske so aktualne državne prvakinje, igralke Cinkarne Celja, po boljši igri v drugem polčasu, premagale ekipo Akson Ilirijo.

1.SKL ZA ŽENSKE, 8. krog, 22.10.
AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 51:82 (13:15, 13:22, 14:23, 11:22)

Igralke Cinkarne Celje so v vnaprej odigrani tekmi 8. kola 1.SKL za ženske gostovale v Ljubljani. Pred srečanjem so veljale za absolutne favoritinje, ampak ker so le nekaj dni prej izgubile v prvenstvu prvič po več kot štirih letih, tekmo proti Iliriji gotovo niso želele prepustiti naključju. A tekma je bila na začetku izenačena in aktualne državne prvakinje so v prvem polčasu imele veliko dela z Ilirijo. V drugem polčasu so Celjanke, ki so sicer v Ljubljano dopotovale z devetimi igralkami, stopile na plin in z odličnim metom za 3 točke (kar 65%) ter dvanajstimi skoki več postavile stvari na svoje mesto. Prav tako domačinke z izgubljenimi 29 žogami niso mogle upati na kaj več kot poraz. Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Sara Sambolić, ki je dosegla 12 točk, sledila pa ji je Ana Vita Mićunović z 11 točkami.  Pri gostjah, kjer je 5 igralk preseglo mejo doseženih 10 točk, je bila najbolj učinkovita Ana Nuša Anžič, ki je dosegla 17 točk, Lea Debeljak, ki je za tri točke metala 100%, pa jih je dosegla 15.
Celjanke bodo nadaljevali tekmovanje v 5. kolu že jutri, 23. oktobra, ko doma gostijo Triglav, v soboto, 24. oktobra, pa bodo Ilirijanke v tekmi 5. kola v ljubljanskem derbiju gostile igralke Ježice.