V Ukrajino brez Lakoviča

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Tokratno reprezentančno akcijo, ekipa se je zbrala v Ljubljani, trenirala pa v Brežicah, bo izpustil tudi Trifunovičev pomočnik Jaka Lakovič. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je v Španiji ostal zaradi družinskih obveznosti, saj v prihodnjih dneh pričakuje novega družinskega člana.

Reprezentanca ima novega kapetana. Ob odsotnosti Gašperja Vidmarja bo to vlogo prevzel Edo Murić, ki je najizkušenejši v tokratni zasedbi, saj je že 49-krat oblekel slovenski dres. Vlatko Čančar je do sedaj zbral 22 nastopov za člansko reprezentanco, Žiga Dimec 19, Matic Rebec 18, Blaž Mahkovic 4, Blaž Mesiček in Gregor Hrovat po 3, Jakob Čebašek 2 ter Aljaž Bratec in Gregor Glas po 1 nastop.

A ne glede na dejstvo, da je trinajsterica reprezentantov skupaj zbrala le 122 nastopov za člansko reprezentanco igralci obljubljajo, da bodo na igrišču pustili dušo in srce. Primanjkljaj izkušenj bodo nadomestili z borbenostjo in na tekmah proti Ukrajini in Latviji dali svoj maksimum. Do sredinega odhoda v Ukrajino se bodo Slovenci pripravljali v Čatežu oziroma v Brežicah, kjer so že opravili prvi trening, so še zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije.