V Tajfunu jezni na početje Olimpije, za regionalno ligo denar imajo

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Danes bi moral Tajfun sporočiti ligi ABA, ali bo igral v novi sezoni v regiji, pa se to ni zgodilo. »Saj ni bilo komur kaj sporočiti. Stare lige ABA ni več. Mi smo res bili na sestanku z Romanom Liscem in Radom Lorbkom, potem pa se je zgodil ta Zagreb, kjer je na sestanek vskočila Olimpija in se predstavila kot slovenski predstavnik. Zdaj so tudi podpisnik pogodbe, mi pa smo lahko le opazovalci,« je v en dah povedal Dušan Debenak, podpredsednik Tajfuna, aktualnega državnega prvaka Slovenije.

foto: Drago Perko/kosarka.si

Tajfun želi v regionalno ligo (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Zmaji pojasnili

»Na to sem opozoril tudi na skupščini KZS-ja. Pa mi je predsednik Olimpije Jani Möderndorfer odvrnil, da je Olimpija to storila, ker se Tajfun ni mogel odločiti. Pa sem mu jasno povedal, da smo mi prvaki, da je prvak povabljen in da imamo jasno pravico, da igramo to ligo,« nadaljuje Debenak, ki poudari še, da bi bilo treba počakati Tajfun, šele potem bi lahko po svoje delovala Olimpija.

Mihevc ostaja

V Tajfunu zdaj čakajo na vodstvo nove lige in dokončno oblikovanje le te. Ekipo bo še naprej vodil Dejan Mihevc, nekaj sporazumov z igralci že imajo, več pa bo jasno po tem, ali bo Liga ABA ali ne. V klubu so se lotili temeljite prenove dvorane, regionalno ligo pa bi igrali v Podčetrtku. »Sam župan Peter Misja je poklical in nas povabil, da smo njihovi gostje. Mi smo klub s Kozjanskega, tam je center Kozjanskega, zato je prav, da tu igramo,« še doda Debenak, ki pravi, da so sposobni zbrati denar za igranje v regionalni ligi. »Podpiramo pa vse napore KZS-ja okoli reševanja situacije v primeru spora Fiba Vs ABA,« sklene Debenak.