V Sloveniji letos brez državnega prvaka!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Zavoljo koronovirusa je praktično obstalo življenje. Tudi šport je na stranskem tiru. Zato tudi na mestu vprašanje, kaj bo z Ligo Nova KBM, odgovor nam je posredovalo Združenje prvoligašev.

“Združenje klubov Lige NKBM je na svoji današnji korespondenčni seji z 10 glasovi ZA in nobenim proti potrdilo naslednji sklep: Potrdi se predlog KK Cedevite Olimpije za končanje prvenstva, ob tem, da se nobenemu izmed klubov, ki sodelujejo v 1. SKL v tekmovalni sezoni 2019/20, ne podeli naslov končnega zmagovalca tekmovanja. Tako, da smo KZS seznanili z našimi stališči in jih prosimo, da jih upoštevajo pri pripravi predlogov za zaključevanje tekmovanj pod okriljem KZS,”  so sporočili iz združenja prvoligašev.

Prvak 2. Lige v 1. SKL?

V pripravi gradivo je za Izvršni odbor, kjer bo predlagano, da se tekmovanja končajo s 15.03. oz. 20.3. Odvisno od predloga. Stališče prvoligašev je, da v dani situaciji ni prvaka, nihče ne izpade, ligi pa se priključi kot 11. član prvak Druge lige. Določitev prvaka Druge lige pa ni v domeni prvoligašev, ampak Združenja Druge lige in KZS.