V Škofji Loki še drugo leto zapored turnir Mladi upi, kdo kdaj s kom?

Rubrika: Mlajše selekcije

Košarkarski klub Škofja Loka bo v nedeljo, 11. decembra, še drugo leto zapored gostil mlade košarkarske upe iz vse Slovenije. Na turnirju Mladi upi 2022 se bo predstavilo kar 12 ekip.

V telovadnicah in dvoranah po Škofji Loki je novembra lani prvič potekal turnir Mladi upi, ki nadaljevanje dobiva že decembra letos.
Turnir v Škofji Loki za igralce do 11. leta starosti predstavlja prav poseben mejnik, saj za večino igralcev predstavlja prvi pravi košarkarski turnir, na katerem se pomerijo z vrstniki iz vse Slovenije.

Generalni sponzor dogodka je škofjeloško podjetje Difa d.o.o.

Ob dveh domačih ekipah, LTH Castings beli in LTH Castings modri, se bodo na turnirju Mladi upi 2022 predstavili še Gorenja vas, Grosuplje, Stražišče Kranj, Alive Ajdovščina, Maribor mladi, Helios Suns Domžale, Brinox Medvode, Radovljica, Slovan in Murska Sobota.

12 ekip bo razdeljenih v štiri skupine. Zmagovalec vsake skupine se bo prebil v izločilne boje, ki bodo potekali v Športni dvorani Poden. Ob 15:45 se bo začel finalni obračun, po katerem sledi podelitev pokalov in medalj najboljšim trem moštvom. Kot na pravem »All-Stars« turnirju bodo organizatorji razglasili tudi najučinkovitejšega igralca (MVP), najboljšega strelca in najboljšo peterko turnirja.

Namen turnirja je – poleg igranja košarke – nabiranje izkušenj mladih slovenskih košarkarskih upov za turnirje, ki jih čakajo v prihodnjem koledarskem letu, ko se bo začelo tekmovanje pod okriljem KZS.

Razpored tekmovanja:

UVODNI BILTEN – MLADI UPI 2022

UVODNI BILTEN – MLADI UPI 2022