V Škofji Loki se dobro počuti tudi Rade Rodić

Rubrika: Liga Nova KBM

Tudi Rade Rodić ne bo menjal sredine. 29-letni krilni košarkar bo še tretjo sezono zapored nastopal za LTH Castings, s katerim bo poizkušal nadgraditi rezultat iz lanske sezone, ki so jo Škofjeločani v Ligi Nova KBM končali na 9. mestu.

Rade Rodić (199 cm, 1994) je bil v lanski sezoni ob Mateju Čibeju in Stefanu Ristiću edini košarkar LTH Castingsa, ki je zaigral na vseh 27 ligaških srečanjih. Škofjeloškemu klubu se je pridružil pred sezono 2021/22 in se v tisti sezoni z Ulitkarji prebil nazaj med elito, kjer je predtem že nastopal za Ilirijo in Triglav.

»Zelo se veselim nove sezone v Škofji Loki, saj je to moj drugi dom. Veliko smo dosegli skupaj, osvojili 2. SKL ter se tako uvrstili med elito, nato pa smo v Ligi Nova KBM tudi obstali, odigrali kar nekaj dobrih tekem in ob tem dali priložnost mladim igralcem,« je svoj pogled na preteklo dogajanje strnil Rodić, ki se veseli tudi prihoda Luke Bassina.

»Veseli me delo z novim glavnim trenerjem, saj je to velik korak naprej za klub in hkrati odlična priložnost za mlade igralce, da se izkažejo. V prihodnji sezoni pričakujem nekaj več kot pa le obstanek, saj smo pokazali, da zmoremo. Pričakujem nadgradnjo lanskega rezultata in pa tudi kanček več sreče.«

Rodić je v lanski sezoni večino tekem začel v prvi peterki, v povprečju na tekmo na parketu prebil 17 minut, v tem času pa dosegal po 4,7 točke in 3,2 skoka.