V Škofji Loki končan PEAK košarkarski tabor 2019

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Za Košarkarskim klubom Škofja Loka in vsemi udeleženci je še ena uspešna izvedba košarkarskega tabora, ki ga klub že nekaj let tradicionalno pripravi vsakega avgusta. Tokrat so bili dejavni kot že dolgo ne.

Zelo nas veseli, da se v tabor vsako leto prijavi tudi vse več deklet. Hvala prav vsem, ki ste poskrbeli da so se naši mladi upi imeli fino in morda v tem tednu sklenili tudi kakšno novo prijateljstvo,” so zapisali na Facebook strani KK Škofja Loka.

Vloga koordinatorja košarkarskega tabora, ki vsako leto poteka na Trati, je tokrat pripadla domačemu trenerju Jaki Šiberletu, ki je bil pred pričetkom prihajajoče sezone v klubu imenovan tudi za vodjo košarkarske šole KK Škofja Loka: “Vesel sem, da smo se s klubom dogovorili o podaljšanju sodelovanja. Verjamem da bomo letos v košarkarski šoli, s sodelovanjem z ostalimi trenerji, naredili še korak naprej in omogočili našim članom še bolj zanimiv, zabaven in predvsem kvaliteten letni program,” je tedaj dejal Šiberle.

 

View this post on Instagram

 

Hvala @kk_skofja_loka za zaupanje❤️ – Ko sem pred enim tednom dobil klic, če bi lahko njihovim najmlajšim v okviru košarkaškega kampa, predstavil vadbo, ki jo skupaj s @tomazsubic vodiva v SimptomGym, sem ponudbo brez pomisleka sprejel. – Pred 8 leti, ko sem še sam igral za člansko vrsto KK Škofja Loka, sem vedno strmel k čim boljši fizični pripravljenosti. – Ko sem končal kariero košarke, je bila moja največja želja pomagati športnikom in vsem ostalim, ki si želijo izboljšati svojo fizično pripravljenost. – Boljša fizična pripravljenost pomeni tudi boljšo psihološko pripravljenost in to dvoje je zelo pomembno v samem športu. – Crossvadba je ena izmed zelo dobrih načinov za izboljšanje vseh motoričnih sposobnosti. Seveda so vadba oziroma vaje prilagoje športnikom in njihovim potrebam. – Z rezultatom včerajšnjega dela, sta obe strani zelo zadovoljni in vrjamem, da nam skupno delo v prihodnosti ne uide💪🏻 . . . #trenerstvo #crossfit #kosarka #simptomgym #priprave

A post shared by Klemen Alic (@klemen_alic) on

Za 31-letnim Škofjeločanom je zdaj nova izvedba košarkarskega tabora. “V petek, 30. avgusta, se je v ŠD Trata zaključil še naš 3. košarkarski tabor v sodelovanju s klubskim sponzorjem Peak. Kot vsako leto, je tudi letos naše udeležence čakal pester program treningov in tekem, ob tem pa seveda tudi zanimiv spremljevalni program,” je dejal Šiberle, ki je z izvedbo zadovoljen, a ob tem ni pozabil na pomoč. “Pohvala gre vsem udeležencem tabora in trenerjem Martinu Kožuhu, Gregi Rženu, Matevžu Bertonclju in Tomažu Dolinarju, ki so v tem tednu poskrbeli za zanimive in poučne treninge.

Otrokom ena zanimivejših dejavnosti je bil obisk pri nekdanjemu košarkarju LTH Castingsa Klemnu Aliču, ki skupaj z ekipo deluje v Simptom Gymu, škofjeloški telovadnici, kjer so mladi nadobudneži spoznali, kaj pomeni crossvadba in fizična pripravljenost.

Telemach je v Škofji Loki poskrbel za delavnico "Varni na internetu."

Telemach je v Škofji Loki poskrbel za delavnico “Varni na internetu.”

40 mladih junakov je obiskala tudi Telemachova ekipa, ki je poskrbela za delavnico o varni rabi interneta, manjkal pa ni niti obisk Alena Malovčića. Košarkar, ki je zrasel prav v Škofji Loki, je pred mesecem dni z reprezentanco Slovenije U18 osvojil 3. mesto na evropskem prvenstvu, Škofjeločane pa obiskal z bronasto medaljo.

Posebne zahvale gredo Klemnu Aliču in ekipi Simptom Gyma za predstavitev in trening ‘krosfita’, Tjaši Rus in ekipi Telemach za delavnico o varni porabi interneta in družabnih omrežij, ter našemu bivšemu igralcu Alenu Malovčiću za obisk ob zaključku tabora,” je še dejal Šiberle.

Prav vsi udeleženci so ob koncu prejeli diplomo.