V skladišču soli bron Sloveniji, zmagala Srbija

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.
Slovenska reprezentanca v košarki 3×3 se je včeraj in danes mudila na mednarodnem turnirju v nekdanjem skladišču soli Monfort v Portorožu. Slovenci so na pripravljalnem turnirju za olimpijske kvalifikacije, ki bodo konec meseca marca v Indiji, v tekmi za tretje mesto premagali reprezentanco Katarja.


MEDNARODNI TURNIR V KOŠARKI 3×3

Prvi dan
Slovenija je v postavi Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Boris Jeršin in Mensud Julevič prvi tekmovalni dan končala na prvem mestu skupine A in se uvrstila neposredno v polfinale. Po hudem boju in uvodni zmagi nad Kanadčani (20:19) so se naši fantje pomerili še z Mongolci, ki so jih v izjemno fizični tekmi na koncu zanesljivo premagali (22:14). V Skupini B je prvo mesto pričakovano osvojila prva reprezentanca sveta, Srbija, ki je premagala Katar in Hrvaško.

SKUPINA A
1. Slovenija (2-0)
2. Mongolija (1-1)
3. Kanada (0-2)

Slovenija – Kanada 20:19
Kanada – Mongolija 16:19
Slovenija – Mongolija 22:14

SKUPINA B
1. Srbija (2-0)
2. Hrvaška (1-1)
3. Katar (0-2)

Srbija – Katar 21:14
Srbija – Hrvaška 21:13
Hrvaška – Katar 21:15

POVEZAVA NA SPLETNI PRENOS PRVEGA DNE

Drugi dan
Slovenija si je z dvema zmaga priigrala uvrstitev v polfinale, kjer so Adin Kavgič, ki je v postavi zamenjal Anžeta Srebovta, Gašper Ovnik, Boris Jeršin in Mensud Julević po podaljšku morali priznati premoč Kanadi (18:20). Kasneje so Slovenci za tretje mesto brez težav opravili z reprezentanco Katarja, bilo je 21:9. V finalu sta se tako pomerili ekipi Kanade in Srbije, slednji so zanesljivo zmagali z 21:13.

Adin Kavgić:
“Na turnirju smo odigrali tri dobre in kvalitetne tekme. Pred domačimi navijači smo si želeli osvojiti turnir, a nam je načrte v polfinalu prekrižala Kanada z zelo dobro strelsko predstavo. Glede na to, da so nastopili s tremi košarkarji, smo po slabšem začetku verjeli, da se lahko vrnemo v igro. Na koncu je bila  sreča na njihovi strani, smo pa se vsem prisotnim na tej idilični lokaciji oddolžili z zmago proti Katarju. Na tem mestu bi pohvalil organizatorje (Košarkarsko zvezo Slovenije in Košarkarski klub 3×3 Piran) za vrhunsko izpeljan turnir.”

REZULTATI DRUGEGA DNE
Četrtfinale 1: HRVAŠKA – KANADA 13:21
Četrtfinale 2: MONGOLIJA – KATAR 8:21
Polfinale: SLOVENIJA – KANADA (20:18) *po podaljšku
Polfinale: SRBIJA – KATAR 21:16
Tekma za 5. mesto: HRVAŠKA – MONGOLIJA 21:18
Tekma za 3. Mesto: SLOVENIJA – KATAR 21:9
Finale: SRBIJA : KANADA 21:13

Končni vrstni red:
1. Srbija
2. Kanada
3. Slovenija
4. Katar
5. Hrvaška
6. Mongolija

Foto: Jani Turk