V Sežani ponosni na mlade, na klopi članov ostaja Delač

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Končno 6. mesto v Pokalu mladih je dokaz, da v Košarkarskem klubu Mesarija Prunk Sežana delajo dobro. V pretekli sezoni so se v 2. SKL izkazali tudi člani, ki bodo tudi v novi sezoni nastopali pod vodstvom trenerja Teddyja Delača.

Teddy Delač trenutno hrvaško reprezentanco U20 pripravlja na EuroBasket 2019. (Foto: KK Mesarija Prunk Sežana)

Teddy Delač trenutno hrvaško reprezentanco U20 pripravlja na EuroBasket 2019. (Foto: KK Mesarija Prunk Sežana)

Za Košarkarskim klubom Mesarija Prunk Sežana je uspešna sezona, v kateri se niso izkazali samo člani, temveč tudi mlajše selekcije. V Pokalu mladih so namreč Sežanci zaključili na visokem 6. mestu. “To je dodatna motivacija za naprej,” so nam odpisali iz KK Mesarija Prunk Sežana.

Pokal mladih je Košarkarska zveza Slovenije v tekmovalni sezoni 2018/19 organizirala že trinajstič. Gre za prav posebno točkovanje vseh klubov, sodelujočih v tekmovanjih mlajših starostnih generacij. V moški konkurenci je sodelovalo 87 klubov, v ženski pa 32.

Delač se v Sežani počuti odlično

Dobra sezona je tudi za člansko ekipo Sežancev, ki je redni del sezone v 2. SKL končala na 2. mestu, kasneje pa iz boja za uvrstitev med elito izpadla v polfinalu. V Sežani popolnoma zaupajo delu 33-letnega Teddyja Delača, ki se je na člansko klop Sežancev usedel pred pričetkom lanske sezone. “Zelo sem navdušen, da bom lahko nadaljeval z delom v Sežani. Gre za resen in dobro organiziran klub z izraženimi ambicijami. Hvaležen sem jim za priložnost, da nadaljujemo z delom,” je spregovoril trener, ki trenutno opravlja vlogo pomočnika selektorja hrvaške U20 reprezentance.

Sistem dela je zastavljen

Že v pretekli sezoni so člani resno kandidirali za preboj med elito. “Za uvrstitev v prvo ligo nam je manjkalo malo sreče in karakterja, ampak mislim, da smo igrali lepo, hitro in atraktivno košarko in ob tem tudi izprofilirali nekatere mlade igralce. Zastavili smo tudi sistem dela, kjer igralci napredujejo osebnostno in igralsko, s takšnim delom pa bomo nadaljevali tudi v prihodnosti,” je dejal Delač.

Nekdanji trener Kvarnerja se že spogleduje tudi s prihajajočo sezono: “Najprej bomo poizkušali mlade igralce iz mladinske in kadetske ekipe priključiti članski ekipi in jih dvigniti na še višji nivo. S 6. mestom v Pokalu mladih smo pokazali, da je v klubu nekaj perspektivnih igralcev, ki bi v prihodnosti lahko oblekli članski dres. Dokler se to ne zgodi, bomo znova poskušali sestaviti konkurenčno ekipo, ki bo se borila za sam vrh lestvice. Smo v procesu iskanja precej ambicioznih mladih igralcev, ki so pripravljeni z dobrim delom napredovati in rasti skupaj s klubom. Tem bomo dodali nekaj kakovostnih in izkušenih ter tako poskušali narediti nov dober rezultat.”