V Rogaški “padla” 2. ekipa ABA lige!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Rogaške so z odlično ekipno predstavo visoko premagali drugouvrščeni Vršac in tako prišli do 4. zmage v regiji. S 16 točkami se je izkazal Mitja Nikolič.

Varovanci Damjana Novakovića so sijajno začeli tekmo, na krilih Mitje Nikolića (tri trojke v uvodnih dveh minutah!) so Slatinčani hitro povedli z občutnejšo razliko. Petar Vujačić je s trojko postavil izid prve četrtine (26:13). Domači košarkarji niso popuščali, razigranemu Nikoliću so se pridružili še soigralci in Marko Pajić je sredi 2/4 zadelo za vodstvo s 40:21. Po minuti odmora gostujočega trenerja Đokića je Vršcu uspel delni izid 8:0, po katerem so se približali na 11 točk zaostanka (40:29), a Rogaška je imela pripravljen odgovor. Sijajni Davis je zadeval v napadu, ob tem pa je s svojimi asistenci razigraval še svoje soigralce.

Liga ABA, 2. divizija, 8. krog, 6.12.
ROGAŠKA – Vršac 95:72
Rogaška: Kosič 8, Davis 14 (8 podaj), Djuranović 8, Fon 13,Vujačić 3, Nikolič 16 (9 skokov), Batur 4, Pajić 14, Šantelj 4, Drobnjak 11.

Slatinčani so sijajno začeli drugi polčas,  po delnem izidu 9:0 na uvodu 3/4 je bila tekma dokončno odločena (63:38). Rogaška je sicer največ vodila za 27 (72:45), razlika pa se je v zadnjih desetih minutah vseskozi gibala okoli 20-ih točk. Nekaj skrbi trenerju Novakovića povzroča le nova poškodba znova odličnega Davisa (14 točk, 9 asistenc). Najboljši strelec Rogaške na tekmi proti Vršcu je bil sicer Nikolić, ki je 16-im točkam dodal še 9 skokov. Po tekmi je bil razumljivo zadovoljen: “To je bila odlična predstava celotne ekipe. Moram pohvaliti vse svoje soigralce. Igrali smo kolektivno in dosegli res prepričljivo zmago proti mladi agresivni ekipi Vršca.”

Pri Slatinčanih so se prav vsi košarkarji vpisali med strelce, kar pet pa jih je doseglo dvomestno število točk. Ob Nikoliću in Davisu še Pajić (14), Fon (13) in Drobnjak (11). Pri gostih je Simeunović dosegel 17 točk.

Damjan Novaković: “Vedeli smo, da je Vršac v krizi. Po samih zmagah v oktobru so malce padli, izgubili tudi nekaj tekem v domačem prvenstvu. Vseeno gre za zelo dobro in neugodno ekipo. Mi smo uresničili vse, kar smo si zamislili pred tekmo. Igrali smo preudarno, agresivno, z veliko inteligence in na koncu smo zasluženo dosegli visoko zmago.”

Trener Đokić športno čestital Rogaški

Trener Vršca, Vladimir Đokić je bil po visokem porazu vidno razočaran: “Sigurno nismo pričakovali takšnega poraza. Čestitam ekipi Rogaške, odigrali so fantastično tekmo. Tekmo so vrhunsko začeli, bili so agresivni v obrambi in precizni v napadu. Zasluženo so povedli za 20. Probali smo jih uloviti, a nam ni uspelo. Že nekaj časa se nam ponavlja, da slabo začnemo tekmo, potem se vračamo, a trošimo veliko moči in energije. Imamo težave s poškodbami in boleznimi, zato je vse skupaj še težje. Rogaška je odigrala res sijajno tekmo in zahvaljujem se ji za gostoljubnost.”

V soboto lokalni derbi

Rogaško že v soboto, 9. 12., čaka nadaljevanje državnega prvenstva. Na sporedu je lokalni derbi, tekma proti Šentjurju pa se bo v Športni dvorani Rogaška Slatina začela ob 19. uri.