V pričakovanju Avstralije, danes ob 14.10; tekmo napoveduje Mike Tobey

Rubrika: Reprezentanca

Svetovno košarkarsko prvenstvo se preveša v drugi del. Del 16 najboljših reprezentanc ostaja tudi #mojtim, ki ga v petek ob 14.10 uri čaka izjemno pomembna tekma proti Avstraliji. Neposredni prenos na Šport TV.

SVETOVNO PRVENSTVO 2023

SKUPINA K, 1. kolo II. dela

Petek, 1. september 2023

Okinava – Okinava Arena, ob 14.10 po slovenskem času

SLOVENIJA : AVSTRALIJA – prenos na Šport TV

 

Na svetovnem prvenstvu, ki poteka na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, so znani vsi udeleženci drugega dela tekmovanja. V njem bo igralo 16 ekip v štirih skupinah, med njimi bo tudi Slovenija, ki jo čakata tekmi v skupini K z Avstralijo in Nemčijo. V tej skupini bo še Gruzija, ki jo je #mojtim ugnal v uvodnem skupinskem delu tekmovanja.

 

Skupino I sestavljajo Dominikanska republika, Portoriko, Srbija in Italija, skupino J Združene države Amerike, Črna gora, Litva in Grčija, skupino L pa Španija, Latvija, Kanada in Brazilija. Tiste ekipe, ki si niso zagotovile napredovanja, bodo igrale tekme za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

 

IZIDI IN LESTVICE DRUGEGA DELA SVETOVNEGA PRVENSTVA 2023

 

Tako kot v preostalih treh skupinah sta tudi v novonastali skupini K igralna dneva petek in nedelja. V petek se bosta ob 10.30 uri pomerili Nemčija in Gruzija ter ob 14.10 uri Slovenija in Avstralija. V nedeljo bo ob 9.30 na sporedu dvoboj med Avstralijo in Gruzijo ter za konec tekmovalnega sporeda ob 13.10 uri še obračun med Nemčijo in Slovenijo.

V četrtfinale 19. svetovnega prvenstva, ki se bo igral v Manili, bosta napredovali po dve najboljši reprezentanci iz skupin I, J, K in L, preostale ekipe pa bodo od 9. do 16. mesta razvrščene po uradnih Fibinih pravilih. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 5. in 6. septembra, polfinalna obračuna 8. septembra, tekma za tretje mesto in veliki finale pa 10. septembra.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023

#mojtim je na 19. svetovnem prvenstvu brez praske odigral uvodni skupinski del in zabeležil tri zmage proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskim otokom. S tem je izpolnjen prvi del načrta, uvrstitev med 16 najboljših reprezentanc na svetu, a pravi test za reprezentanco šele prihaja.

Prvi že s petkovim obračunom proti Avstraliji, ko se boj za vozovnico za Manilo šele dobro začenja. Za obe reprezentanci bo namreč tekma izjemnega pomena. Glede na že odigrane tekme na prvenstvu bi namreč Slovencem zmaga skoraj zanesljivo že prinesla uvrstitev v četrtfinale, medtem ko bi Avstralcem drugi poraz na turnirju že zaprl vrata napredovanja.

Dan pred dvobojem z Avstralci še ni znana usoda Jake Blažiča. Zdravniška služba #mojtim namreč zaradi poškodbe vezi v hrbtu podrobno spremlja njegovo stanje in odločitev glede vrnitve na parket bo sprejeta iz dneva v dan.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE NA SP

Avstralija ima na svetovnem prvenstvu izjemno kakovostno ekipo, velika večina igralcev pa igra v ligi NBA. Na vseh položajih ima dva ali celo tri izkušene igralce in je zadnjih nekaj let vseskozi v svetovnem vrhu, kar je z bronasto kolajno dokazala tudi na zadnjih olimpijskih igrah. V uvodnem delu na Okinavi se je sicer spotaknila v prepreko po imenu Nemčija, slednja je zmagala s 85:82, a zato prepričljivo ugnala Finsko (98:72) in Japonsko (109:89). Kot najvišje uvrščena reprezentanca iz Oceanije na tem prvenstvu si je že zagotovila mesto na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Slovenci in Avstralci so doslej odigrali sedem medsebojnih dvobojev. Najbolj je seveda svež tisti izpred dveh let, ko so na olimpijskih igrah v Tokiu v boju za tretje mesto Avstralci zmagali s 107:93. #mojtim je sicer štirikrat ugnal avstralsko zasedbo.

VSE O REPREZENTANCI AVSTRALIJE

Mike Tobey, slovenski reprezentant:
”S tremi zmagami v uvodnem delu smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali. Imeli smo dobre in slabe trenutke, kar pa je nekaj povsem normalnega. Pomembno bo, da v drugem delu še gradimo našo igro. Zavedamo se, da nas v nadaljevanju čakata izjemna tekmeca Avstralija in Nemčija. Naše misli so v tem trenutku povsem pri Avstralcih. Imajo odlično zasedbo z veliko nadarjenimi košarkarji. Današnji dan moramo izkoristiti za regeneracijo in obračun pričakati maksimalno zbrani in pripravljeni.”