V ponedeljek začetek, med trenerji tudi Borut Fijavž v Cedevite Olimpije

Rubrika: Mlajše selekcije

Jutri, v ponedeljek, se v Ljubljani začne 2. ELITNI KOŠARKARSKI KAMP, ki ga bo tudi letos koordiniral Matic Kržišnik s svojo ekipo. Za več informacij in prijavo nas kontaktirajte telefonske številke: 00386-40-711-226 (Matic Kržišnik) preko elektronske pošte info@perkmandlc.com . Prijave so še vedno možne!

Ob tem dodajajmo, da bo med trenerji, ki bodo delali z igralci, tudi Borut Fijavž, trener mladincev Cedevite Olimpije.

„Zahvalil bi se Maticu Kržišniku za povabilo na Perkmandlc kamp. Zmeraj je lepo, če se kdo spomni nate. Dogodka se zelo veselim. V imenu vseh trenerjev, ki bodo prisotni na kampu, lahko zagotovim, da bodo treningi kvalitetni in produktivni. Sam se bom treninga lotil tako, kot ga izvajam v klubu. Dosti poudarka na detajlih in številu ponovitev. Sama tematika treninga bo usmerjena predvsem v tehnične elemente, tu mislim na tehniko vodenja, prehodi v vodenje in zaključki na koš. Ob tej priložnosti bi povabil vse nadebudne košarkarje, da se udeležijo Perkmandlc kampa, saj sem prepričan, da boste odnesli ogromno znanja in s tem novo leto začeli kot boljši košarkarji,“ je ob tem povedal Danijel Radosavljevič, trener članske ekipe kranjskega Triglava in selektor mladinske reprezentance, ki je letos dosegla 4. mesto v Evropi.

„Vsaka priložnost za dodaten napredek je vedno dobrodošla. V obdobju, ko igralci in igralke niso obremenjeni s šolskimi obveznostmi in traja tekmovalni premor, se najlažje fokusiraš na individualni napredek. Zato je Perkmandlc kamp dobra izbira za vsakega, ki želi nekaj dni maksimalno izkoristiti in delati na svoji igri. Sam vedno rad delam z vsakim, ki pokaže voljo za trening in željo po napredku. Glede na lansko izkušnjo tega na Perkmandlc kampu ne manjka, zato se sodelovanja na tem kampu zelo veselim,“ pa se kampa veseli tudi Gregor Gornjec, trener KK Janče, sicer tudi selektor U16, ki je letos osvojila 7. mesto.

„Delavnost, vztrajnost in želja po napredku so pri športu ključni. Tovrstni kampi so pri tem odlični, saj je veliko poudarka ravno na teh področjih. Otroci se tako razvijajo v samostojne odrasle in tudi izvrstne športnike. Fantje in dekleta naj izkoristijo vsako priložnost za trening. To je edina pot, ki vodi do cilja. Zelo pomembne so osnove in dobre navade. Šport ti jih da. Sam na košarko gledam kot na življenje. V košarkarski karieri sem izjemno užival, zato je bilo trenerstvo zame logična izbira. Tako kot mora igralec trenirati, mora tudi trener iskati vedno novo znanje, poleg tega pa se je treba vedno in vsak dan prilagajati različnim situacijam. Sledim načelu: “Star si, ko se nehaš učit”,“ pa delo na kampu napove Jan Močnik.

„Na taboru sem se imel super. Spoznal sem veliko prijateljev, s katerimi sem še danes v stikih. Naučil sem se  veliko novih stvari in košarkarsko sem napredoval. Vsem, ki jih košarka veseli bi predlagal, naj se udeležijo kampa,“ pa svoje lanskoletne izkušnje opiše
Emin Šarić iz KK Logatec.