V Podčetrtku pričetek borbe za mesto med elito

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Danes, v sredo, se v Športni dvorani Podčetrtek pričenja finalni obračun 2. SKL, v katerem se bosta na dve dobljeni zmagi za mesto v prihajajoči sezoni Lige Nova KBM pomerili moštvi Term Olimia Podčetrtka in Celja.

Podčetrtčani ali Celjani? (Foto: KZS)

Podčetrtčani ali Celjani? (Foto: KZS)

Lansko sezono naslov prvakov 2. SKL ni prinesel mesta v Ligi Nova KBM, letos pa bo drugače. Za mesto med elito se bosta v velikem finalu med seboj pomerili na eni strani ekipa, ki kot edina v celotni sezoni na domačem terenu ni zabeležila niti enega samega poraza, ter na drugi moštvo, ki s povprečjem večjim od 95 doseženih točk na tekmo, velja za najboljšo napadalno ekipo v ligi.

Tekom celotne sezone so zagotovo več pokazali Podčetrtčani, ki so že od samega začetka delovali precej zanesljivo, Celjani pa so na drugi strani po slabšem začetku in dveh porazih na uvodnih treh tekmah posegli po menjavi na trenerskem stolčku. Robija Ribežla je zamenjal Vladimir Rizman, ki je sprva še potreboval nekaj časa, da utiri svoje moštvo, nato pa so si zmage sledile ena za drugo.

Med drugim so Celjani na domačem terenu uspeli premagati tudi Podčetrtčane, ki premorejo malenkost več izkušenj kot njihovi tokratni nasprotniki. Tu štejemo po 10 igralcev na obeh straneh, ki so za moštvo zaigrali na vsaj 15 tekmah. Celjani tu v povprečju štejejo 25,9 let, “Termalci” pa 26,3.

2. SKL, finale, 1. tekma, ŠD Podčetrtek
Terme Olimia Podčetrtek – Celje (19.00)

Igra se na dve zmagi. Druga tekma bo na sporedu v soboto, 27. aprila, ob 19. uri v 1. OŠ Celje, morebitna tretja pa v torek, 30. aprila, ob 19. uri v ŠD Podčetrtek.