V petek se začenja drugoligaški ples

Rubrika: Nižje slovenske lige

Po začetku Lige Telemach, se bo v petek začelo še tekmovanje v 2. SKL. Sezono 2014/15 bosta otvorili moštvi Term Olimie Podčetrtka in Kolpe iz Črnomlja, ki se bosta v Podčetrtku pomerili v petek, ob 19.30.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Za razliko od prejšnje sezone, v tej med drugoligaško druščino ne bomo spremljali Radenske Creativ Sobote, UKK Kopra, Postojne, Krke mladi ter Šenčur Gorenjske Gradbene družbe. Postonjčani, Koprčani in Murskosobočani bodo v sezoni 2014/15 igrali v 3. SKL, medtem ko se bodo Gorenjci preizkusili v Ligi Telemach, Novomeščani pa so združili moči s Kolpo iz Črnomlja. Po odlični pretekli sezoni v 3. SKL, ko so na 22 tekmah le dvakrat izgubili, se bo drugoligašem v tej sezoni pridružilo moštvo ECE Celja. Iz Lige Telemach se je v 2. SKL preselil Slovan, ki se bo s pomlajeno zasedbo skušal uvrstiti nazaj med prvoligaše. Tako se bo v boj za mesto v Ligi Telemach letos podalo 12 moštev!

Spomnimo, Šenčur GGD je v prejšnji sezoni na 26 tekmah vknjižila kar 24 zmag, in se tako neposredno uvrstila v Ligo Telemach. V boj za uvrstitev v Ligo Telemach sta se podali moštvi Plame Pur in Lastovke iz Domžal, a sta bili obe ekipi neuspešni. Krka mladi in Hrastnik sta si po borbi za obstanek v 2. SKL proti Jančam in Ajdovščini, obstanek tudi zagotovila, Postojna, Radenska Creativ Sobota in UKK Koper pa so neposredno izpadli v 3. SKL.

2. SKL, 1. kolo 

Petek, 17. oktober:
19:00, Terme Olimia Podčetrtek – Kolpa Črnomelj

Sobota, 18.oktober:
18:00, Triglav – Ece Celje
19:00, Ajdovščina – Slovan
19:30, Plama Pur – Lastovka Domžale
19:30, Parklji – Hrastnik
19:30, Litija – LTH Casting