V Olimpiji še ne vedo, ali Šamanić danes igra

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v torek ob 18.45 v Stožicah na drugi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM gostili Sixt Primorsko in lovili izenačenje po številu zmag v finalni seriji.

Finalni niz državnega prvenstva med Petrol Olimpijo in Sixt Primorsko se v torek seli v Ljubljano, kjer se bodo ljubljanski košarkarji ob 18.45 v Areni Stožice skušali oddolžiti Koprčanom za poraz na sobotnem obračunu v Areni Bonifika (61:79) in izid v zmagah poravnati na 1:1. V neposrednem televizijskem prenosu si bo tekmo možno ogledati na Šport TV 1, v spletnem prenosu pa na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Na uvodni finalni tekmi v Kopru so Zmaji prikazali zelo dobro predstavo in bili praktično 30 minut v igri za zmago, ki pa so jo na koncu odnesle temne minute ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, ko je Sixt Primorska z nizom 12 zaporednih točk, na katerega izbranci glavnega trenerja Jureta Zdovca niso našli odgovora, zaostanek z 51:52 obrnila v vodstvo s 63:52, nato pa obračun le še mirno pripeljala do konca.

Edina Zmaja, ki sta presegla mejo desetih točk, sta bila Miha Lapornik (15) in Marvin Jones (14), na drugi strani pa so bili dvomestni Marko Jagodić Kuridža (18), Lance Harris, Marjan Čakarun (oba po 12) in Luka Vončina (10).

V prid ljubljanskim košarkarjem govori dejstvo, da Petrol Olimpije proti Sixt Primorski v Stožicah še ne pozna poraza. V tej sezoni sta se moštvi v stoženski lepotici pomerili enkrat, zmaga z 81:61 pa je pripadla Zmajem. V minuli sezoni sta bila obračuna v Stožicah dva – 2. novembra 2017 je PetrolOlimpija slavila zmago z 88:77, 30. aprila lani pa je bilo 85:56 za Ljubljančane.

Petrol Olimpija bo drugo finalno tekmo znova odigrala brez Jana Špana, Luka Šamanić pa se bo iz Združenih držav Amerike vrnil v ponedeljkovih večernih oziroma torkovih jutranjih urah, zato je njegov nastop na tekmi še negotov. Za igro pa bo nared Erjon Kastrati, ki je na sobotnem obračunu v Kopru prejel neugoden udarec v predel reber, in zato izpustil zadnjih nekaj minut tekme.

Vstopnice za ogled tekme so na voljo v spletni trgovini, na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na prodajnih mestih Moje karte. Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Vidi se, da je za našimi košarkarji težka sezona. Že na prvi tekmi se je videla utrujenost. V igralcih skušamo najti še zadnje atome moči, kar nam je v Kopru deloma uspelo. Za drugo tekmo se moramo ustrezno pripravit in najti motivacijo, da damo vse od sebe in v Stožicah Sixt Primorsko presenetimo. V obrambi moramo zaigrati še bolj čvrsto in Koprčane ustaviti pri njihovi igri v napadu, saj le tako lahko računamo na končni uspeh.«

Miha Lapornik, igralec Petrol Olimpije:
»Naša glavna naloga pred drugo tekmo finalnega niza s Sixt Primorsko je, da naberemo moči in dobro analiziramo prvo tekmo v Kopru. Obračun v Stožicah moramo odpreti na podoben način, kot smo vstopili v prvega na Bonifiki, torej z dobro ekipno obrambo in hitro rotacijo na njihovih igralcih. Koprčanom ne smemo dovoliti, da dosegajo lahke koše. V napadu moramo igrati pametno, jo pripeljati do končnice, ki bo ustrezala nam, in zabeležiti zmago.«