V Olimpiji ogorčeni zaradi napada na trenerja Fijavža

Rubrika: Mlajše selekcije

Iz Uniona Olimpije so se na javnost obrnili z izjavo za javnost, v kateri obsojajo vedenje trenerja g. Antona Corela, ki se je lotil stanovskega kolega Boruta Fijavža. Obvestilo objavljamo v celoti.

3105_uol_00

“21.11.2016 okoli 19.00 pred začetkom sestanka za ustanovitev vodilnega konzorcija ali združenja košarkarskih klubov znotraj MOL prišlo do nedopustnega incidenta, v katerem je predstavnik KK Parklji g. Anton Corel sprva grozil trenerju košarkarskega kluba Olimpija Ljubljana Borutu Fijavžu, nakar pa ga je dejansko v pričo vseh tudi fizično napadel. Poleg vsega je omenjeni napad le realizacija večkratnih ustnih groženj g. Corela iz preteklosti. Primer v skladu z zakoni in prijavami obravnava tudi policija.

Incident je pretresel vse prisotne in so glede zadevnega podali tudi izjavo, ki jo prilagamo temu dopisu.

Incident ni osamljen, pač pa le vrhunec dolgoletnih vulgarnih izpadov g. Corela na igrišču in ob njem, pogosto začinjenim s kletvicami, grožnjami in tudi rasizmom, kar je bilo že večkrat sporočeno Košarkarski zvezi Slovenije. Spodbujanje negativizma in kakršno koli nasilje na košarkarska igrišča in ob njih nikakor ne spada in ga pri Unionu Olimpiji strogo obsojamo.”

Dodajmo še izjavo, ki so jo podpisali prisotni trenerji:
:: Izjava prisotnih po incidentu